2HA Sangiovese Pétillant Naturel

2HA Sangiovese Pétillant Naturel
Adatok
Szín
Fehér
Szőlőfajta
Sangiovese Grosso
Borvidék
Badacsony
Termelő
2HA
Jelleg
Száraz
Évjárat
2020
Űrtartalom
0,75 l
Alkohol
13,5%
Cikkszám
537593
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Márkatörténet
A 2HA Szőlőbirtok és Pincészet a badacsonyi borrégióhoz tartozó Szent György-hegyen műveli a maga immár 2x2 hektárnyi szőlőjét. A név a birtok apró méretét jelzi, így ez a garancia arra , hogy képesek vagyunk a területeinket teljes odafigyeléssel és odaadással művelni, a termésből pedig a lehető legjobb bort készíteni. Boutiqe-borászatunk filozófiája nem a jelenről szól, hanem erről az útról amely sohasem ér véget.
A déli fekvésű területeink mikroklímája és a változatos, ásványokban gazdag vulkáni eredetű élő talaj teszi lehetővé ezt a kísérletezést. A boraink mindegyike kizárólag hordós érlelésű, a fehér- és vörösborok jó része pedig fában is erjed.

A természetesség jegyében kerülünk minden olyan beavatkozást, ami a bor eredeti aromagazdagságát csökkentené. Kerüljük a derítést, és a fehérboraink is szűretlenek, és a holdnaptár szerint palackozzuk őket.

A borvidéken ma még szokatlan módon a hangsúlyt a vörösborokra helyezzük, amivel csak a filoxéravész előtti balafonfelvidéki hagyományokat követjük. A fajtaválasztékunkban Magyarországon egyedüliként kísérletezünk az ősi etruszk eredetű toszkán sangiovesevel, amiből Tabunello néven készítünk borokat.