Anonym Szinkópa

Anonym Szinkópa
3 890 Ft
A vásárlás után járó pontok: 195 Ft
A Chardonnay illatában vajas és vaníliás jegyek keverednek, a hordós érlelésre utalva. Ízben is érezni a pörkölési aromákat, mellette sárga húsú alma, körte, sárgadinnye és édesfűszerek. Intenzív ízeket felvonultató, komoly beltartalmú bor, kerek savakkal.

A 2018-as évjárat extrém száraz és rövid vegetációs időszakkal zárult. A szőlő virágzás már május végére befejeződött, így a szüret időpontja is majdnem egy hónappal előbbre csúszott. Ezért a Chardonnay-t 2018-ban már szeptember 10-én, teljes érésben tudtuk szüretelni, kézi szürettel 15 kg-os ládákba. A Stefansbergből szüretelt Chardonnay-t bogyózást követően 2-3 órán át áztattuk, majd kíméletesen préseltük. A kipréselt mustot ülepítettük és az ülepített mustot leszínelve, fajélesztős beoltást követően fahordóba fejtettük és ott erjesztettük 20-22 C-on. A Chardonnay 500, 300 és 225 l-es használt és új barrique hordókban erjedt, majd ugyanitt a finomseprő felkeverésével 11 hónapon át érlelődött. A Chardonnay-t a hordókból történő kifejtés és házasítás után 2019 augusztusában palackoztuk.
Adatok
Szín
Fehér
Szőlőfajta
Chardonnay
Borvidék
Etyek-Buda
Termelő
Anonym Pince
Jelleg
Száraz
Évjárat
2018
Űrtartalom
0,75 l
Alkohol
14%
Cikkszám
677202
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Márkatörténet
Jó párosításnak tűnik, megmutatni azt, amit ez a vidék tud: vibráló gyümölcsösséget, zamatot és amit a család apraja-nagyja hozzátesz: fiatalosságot, nyüzsgést, pezsgést.

Valamennyi területünk az Etyek-Budai borvidéken található, ahol egyedi ökológiai viszonyokkal találkozhatunk: lankás domb- és hegyoldalak, szeles fennsíkok jellemzik e tájat. A vegetációs időszak során, a gyakori napsütés és a folyamatos széljárás szárító hatása még nem jó évjáratokban is lehetővé teszi egészséges szőlő szüretelését. A fagykárok ritkák, bár az évi átlaghőmérséklet az országos átlagnál alacsonyabb. A terület csapadékellátottsága az országos átlaghoz közeli. Az altalaj és az alapkőzet jó vízháztartású területeket alakított itt ki. A talaj összetétele: meszes alapkőzet rajta lösz alapú illetve erdőmaradványos csernozjom. Mind klimatikus, mind ökológiai adottságai miatt a champagne-i borvidékhez hasonlítják.