Bussay Charmes Pinot Noir Organic

Bussay Charmes Pinot Noir Organic
7 400 Ft
A vásárlás után járó pontok: 370 Ft
A birtok első telepített vörösbor alapanyaga, nagyon eredeti fűszerek-gyümölcsök. Tannint és mély színeket ne is keressünk, csak az igazi Pinot aromatikát. Nyitott kádas erjesztés, 1 év hordó.
A franciák büszkék az agyagos foltjaikra és “Charmes” előtaggal hívják azokat a területeiket, hát így tettünk mi is !
Adatok
Szín
Vörös
Szőlőfajta
Pinot Noir
Borvidék
Zala
Termelő
Bussay Pince
Jelleg
Száraz
Évjárat
2022
Űrtartalom
0,75 l
Alkohol
12%
Cikkszám
518466
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Márkatörténet
Családi pincészetünk a hármas határ közvetlen szomszédságában, Csörnyeföld település határában a Kövecs-hegyen található. Édesapánk dr. Bussay László 1989-ben alapította. Az Ő és Édesanyánk dr. Ratkovics Ágnes kitartó munkájának köszönhető, hogy Zala megye ismét felírta magát Magyarország bortérképére. Édesapánk 2014-ben bekövetkezett halálát követőn vettük át (Dóri és Bianka) a pincészetet. Hozamkorlátozással 5,5 hektáros saját telepítésű ültetvényünkön egy tőkénk egy palack bort ad. Elvünk az, hogy a legjobb minőséget visszük be a pincébe és próbáljuk nem elrontani azt.

Boraink még a gyengébb évjáratokban is rendkívül koncentráltak és testesek, kimagaslóan szép savszerkezettel bírnak. Törekszünk arra, hogy boraink természetes úton, tölgyfahordóban fejlődjenek. Kizárólag palackozásra termelünk. Számunkra a borászkodás olyan hivatás, mellyel próbálunk értéket teremteni hagyományos formában. Hiszünk abban, hogy egy jó pohár bor olyan kapocs, amely könnyen besimul bármely beszélgetésbe.