Cseri II. Secundus Pannonhalmi Barnie's Riesling

Cseri II. Secundus Pannonhalmi Barnie's Riesling
3 500 Ft
A vásárlás után járó pontok: 175 Ft
Moseli típusú reduktív rizling, szeptember elejei szüretből. Friss gyümölcsös, citrusokkal, fehér húsú gyümölcsökkel, elegáns, apró maradék széndioxid gyöngyökkel, határozott savakkal, behízelgő mézességgel. Könnyű és üdítő élmény az év minden napjára.
Adatok
Szín
Fehér
Szőlőfajta
Rajnai rizling
Borvidék
Pannonhalma
Termelő
Cseri
Jelleg
Száraz
Évjárat
2021
Űrtartalom
0,75 l
Alkohol
11,5%
Cikkszám
917214
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Márkatörténet
Létezik egy kis borászat a Pannonhalmi Borvidék szívében, ahol egyedi panorámával, családias, baráti hangulattal és persze nem utolsósorban kitűnő borokkal várják a látogatót. A Cseri Pincészet hamar a gourmet éttermek kedvenc beszállítójává vált annak ellenére, hogy ők a borvidék legfiatalabb tagjai. A borászatot Cseri Róbert és Norbert alapította 2012-ben, s Norbert először egyedül készítette a borokat.

Most már Norbert fia, Barnabás is végzett szőlész-borász mérnök, s csatlakozott a családi borászathoz. A jelenleg tíz hektáron termelt rajnai rizling, sauvignon blanc, pinot blanc, fűszeres tramini, merlot, cabernet franc és kékfrankos amellett, hogy kiváló fajtaborokat ad, izgalmas házasítások alapanyaga.

A Cseri család a magas minőség mellett elkötelezett, kézi szürettel, kíméletes feldolgozással készítik egyedi ízvilágú boraikat. Jelentős hozamkorlátozás mellett, kíméletes feldolgozással, reduktív technológiával és hordós érleléssel készítik palackozott boraikat. Termőterület: 10 hektár.