Egly Vesperas Olaszrizling

Egly Vesperas Olaszrizling
8 500 Ft
A vásárlás után járó pontok: 425 Ft
A Várhegy Dűlő bakművelésű tőkéiről és az 1619 –óta jegyzett baglyas dűlőből öreg 90-100 éves tőkékről szüretelt bor egyedi jelenség. Ez az évjárat már teljesen Biodinamikus gazdálkodásból származó szőlőből készült. Már szinte hihetetlennek tűnő személyiségével képes minket meglepni időről időre. A hold-fázisokra érzékeny bor hamar kivívta tiszteletünket és megtanított minket odafigyelni és alkalmazkodni a természethez. Akár a bölcs tanító. A szüreti időpontot a dűlőben álló diófa jelzi, általában október első hete. Az öreg szőlő annyit terem amennyit kell évjárathoz igazodva. A feldolgozásra nem annyira érzékeny, bár igyekszünk kíméletesen egész fürtben préselni. A bor fiatalkori bármilyen beavatkozásaira (fejtés, derítés stb.) kifejezetten érzékeny és rendkívül erőteljesen reagál, nem tetszését nyilvánítva. Ezért ezeket az eljárásokat ettől az évtől elhagytuk. Megszületett a natúr Vesperas.
A nyugalom bora, 10-12 hónap érlelést igényel finomseprőn. Nem szereti a hordót, és 1-1,5 éves kora előtt nem mutatja varázslatos bájait.
Ha ezt mind kivártuk, igaz a holdfázisok figyelembevételével kóstolva csodát kóstolhatunk. Aki nem hiszi, járjon utána. Nem véletlen, hogy a bor több évjárata is kivívta magának a borértők figyelmét. A bor egyszerre gyógynövényes és ásványos a gyümölcsössége megtartása mellett.

Érlelésre alkalmas. Fogyasztását 14-16 °C-on ajánlom. Dekantálás vagy nagyobb vörösboros pohár ajánlott.
Adatok
Szín
Fehér
Szőlőfajta
Olaszrizling
Borvidék
Balaton-felvidék
Termelő
Egly
Jelleg
Száraz
Évjárat
2021
Űrtartalom
0,75 l
Cikkszám
163058
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!