Gere Syrah (2017!)

Gere Syrah (2017!)
8 900 Ft
A vásárlás után járó pontok: 445 Ft
Etalon syrah, a bio művelésű Konkoly-dűlőből. Bors, fekete olíva, aszalt szilva illatú, kortyban remek arányokkal, vastag de végig feszes szerkezettel, finom savval, meggyel, pörkölt jegyekkel és hosszú, sima tanninszerkezettel. A válogatott szőlőt hűtött tartály fogadta, erjedés után a színlé zempléni tölgyben érett másfél éven át.
Adatok
Szín
Vörös
Szőlőfajta
Syrah
Borvidék
Villány
Termelő
Gere
Jelleg
Száraz
Évjárat
2017
Űrtartalom
0,75 l
Alkohol
14,5%
Cikkszám
550068
Weboldal
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Márkatörténet
A családi borászatot a ’80-as évek végén az apa, Gere Tamás indította el, aki felismervén a piaci helyzetet – és kitanulván a borászati fortélyokat – szőlőtermesztéssel kezdett el foglalkozni. Tamás a villányi ötök tagjaként az elsők közt vágott bele a kereskedelmi borkészítésbe, mellyel segített megalapozni Villány jelenlegi hírnevét. Ez a lendület egészen pontosan 1998-ig tartott, mikor is Tamás sajnálatos baleset érte. A szüreti időszak közepén egy rossz lépésnek köszönhetően megcsúszott és leesett a tartályról, melynek következtében lábtörést szenvedett. Tamás fia, Zsolt, ősz révén épp a Budafoki Szőlész-borász iskolában kezdte meg utolsó évet, mikor hirtelen mindent félbeszakítva a család hazahívta. Fiatalon, de hatalmas akarással Zsolt sikeresen vette az első akadályt. Azóta az Ő keze nyomát dicsérik a szebbnél szebb tételek. A hosszú útkeresés és a folyamatos piac szemmel tartásának köszönhetően Zsolt mára már jól felismerhető stílusban készíti borait. Az elegancia, a részletgazdagság mellett a lendületesség és a fiatalosság is fontos szerepet játszik egy-egy bor megalkotásánál.

Zsolt testvére, Viktória az idegenforgalmi szakmában szerzett diplomát és jelenleg a Villány központjában található borház és panzió vezetőjeként dolgozik!
A családi vállalkozásban még Tamás felesége, Márta is aktívan részt vesz. Az irodában a háttérben figyeli a fiatalok boldogulását.