Heimann Barbár

Heimann Barbár
14 500 Ft
A vásárlás után járó pontok: 725 Ft
A Heimann legszebb hordóinak házasítása, vezető márkájuk. Heimannék megtalálták benne mindazt, amit egy nagy borban keresünk: megfejtendő, rejtélyes ízeket, sok gyümölcsöt, mélységet, emlékezetességet, egyediséget és az izgató teljességet.

A Barbár elnevezését Bartók Béla Allegro Barbaro című zongoradarabja ihlette. Ezzel a névválasztással párhuzamot vonnak boruk stílusa és Bartók zenéjének egyedisége, felismerhetősége között. Méltán büszkék erre a borra, és bíznak benne, hogy méltó a párhuzam: a Barbárban is benne van a bartóki őserő.

Barbár nem készülhet el minden évben. Csak azon évjáratokból készítik el, amikor a tökéletes érettségű és egészségi állapotú szőlőből kifogástalan borokat sikerül érlelni.

Szőlőfajták: cabernet franc, merlot, tannat, kékfrankos.
Adatok
Szín
Vörös
Szőlőfajta
Vörös cuvée
Borvidék
Szekszárd
Termelő
Heimann
Jelleg
Száraz
Évjárat
2019
Űrtartalom
0,75 l
Alkohol
14,5%
Cikkszám
947427
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Márkatörténet
A Heimann család már a 18. század közepétől Szekszárdon élt. Heimann Zoltán és felesége Ágnes építették újra a birtokot, de csak 2009-ben költöztek vissza a borvidékre. A borászat életében aktív szerepet játszik már ifj. Heimann Zoltán is, aki szőlész-borász tanulmányait Geisenheimben, Montpellier-ben és Udinében végezte. A 21 hektár a Baranya-völgy, Iván-völgy, Porkoláb-völgy, Batti kereszt dűlőkben található és a cabernet franc, merlot, kékfrankos mellet tannat, sagrantino, viognier szélesíti a választékot. A kadarkát a család nagyon komolyan veszi, évek óta igyekeznek megtalálni a megfelelő klónokat és az ideális borstílust. Évente mintegy 130 ezer palack bort készítenek. Heimann Zoltán a Szekszárdi Borvidék elnöke.