Hold and Hollo UPPP Félszáraz Gyöngyözőbor

Hold and Hollo UPPP Félszáraz Gyöngyözőbor
3 900 Ft
A vásárlás után járó pontok: 195 Ft
A Holdvölgy e lendületes gyöngyözőbora immár 5. évjáratában fehér szirmok illata, friss zöldalma és ananász aromájával kiegészülve bontakozik ki. Ez a csábos rafinéria ízében teljesen felszabadul: egres és pink grapefruit fanyarságával, őszibarack és passiógyümölcs tengerparti koktéljával teljesen új dimenziót nyit. Szabadon táncoló, dinamikus buborékokkal életre hívott ízkavalkád.

Szőlőfajták: zéta, hárslevelű.
Adatok
Szín
Fehér
Szőlőfajta
Fehér cuvée
Borvidék
Tokaj
Termelő
Holdvölgy
Jelleg
Félszáraz
Évjárat
2019
Űrtartalom
0,75 l
Alkohol
12,5%
Cikkszám
209054
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Márkatörténet
A Holdvölgy Borbirtok a világhírű Tokaji borvidék szívében, Magyarországon, Európa mértani közepétől néhány kilométerre, Mádon található. A Mádi-medence talajtanilag, éghajlatilag, makro- és mikroklímáját illetően is különleges helyet foglal el a borászat világában. Mád – a borvidék meghatározó települése volt a történelem során – már a XV. században is létezett, a legrégebbi oklevelekben is mezővárosként említik. A múltban bárók, grófok, nemes urak és borkereskedők találkozóhelye volt. Itt dőlt el borászati és kereskedelmi szempontból a borvidék sorsa.

A Holdvölgy 27 hektáron gazdálkodik. Birtokaik Tokaj-Hegyalján, Mád legkiválóbb területein, 7 különböző dűlő 23 parcelláján terülnek el. Az érlelő pince összesen 1,8km hosszú járataival a környék egyik legrégebbi és leghosszabb pincerendszere, amelynek egyes részeit már a XV. században elkezdték megépíteni.

Ezek együtt biztosítják a hátteret és lehetőséget a Holdvölgy céljainak eléréséhez.

A borászat megalapításának kezdete egy születésnapi ajándékhoz kapcsolódik. Az egyhektáros szőlőterületből 2019-re a Birtok 27 hektáros lett, amely fejlődésének célja egy ikonikus, nemzetközi márka megalapításának víziója volt. A világ valamennyi nagy borvidékét számba véve a 21. század elején erre kizárólag Tokaj-Hegyalja és azon belül Mád adott lehetőséget.