Holdvölgy Expression Tokaji Száraz Hárslevelű

Holdvölgy Expression Tokaji Száraz Hárslevelű
12 000 Ft
A vásárlás után járó pontok: 600 Ft
KIFEJEZŐ KOMPLEXITÁS, BÁRSONYOS TEXTÚRA

Illatában a citrus frissessége dominál, a háttérben kiegészülve az édes vanília és a sós karamella aromáival. Ízében a maracuja és a mézes körte jegyei meghatározóak, a gazdag és erőteljes korty után pedig bársonyos érzettel kísérve az édes grillázs és egy kis ásványosság jelenik meg. Kristálytiszta, eleven terroir-bor a dűlő utánozhatatlan eleganciájával és a francia Seguin Moreau hordó kifinomult fűszereivel.

Ez az igazán komplex tétel a vulkáni kúpok gyűrűjében, a történelmi I. osztályú Becsek-dűlőben születik meg évről évre. A 44 éves átlagéletkorú szőlőültetvények a Birtok fennállása óta most kilencedik alkalommal mutathatják meg azt a kristálytiszta hárslevelűt, amelyből a HOLDVÖLGY-stílus legkifejezőbb fajta- és dűlőszelekcióját alkotjuk meg.
Adatok
Szín
Fehér
Szőlőfajta
Hárslevelű
Borvidék
Tokaj
Termelő
Holdvölgy
Jelleg
Száraz
Évjárat
2020
Űrtartalom
0,75 l
Alkohol
13,5%
Cikkszám
452329
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Márkatörténet
A Holdvölgy Borbirtok a világhírű Tokaji borvidék szívében, Magyarországon, Európa mértani közepétől néhány kilométerre, Mádon található. A Mádi-medence talajtanilag, éghajlatilag, makro- és mikroklímáját illetően is különleges helyet foglal el a borászat világában. Mád – a borvidék meghatározó települése volt a történelem során – már a XV. században is létezett, a legrégebbi oklevelekben is mezővárosként említik. A múltban bárók, grófok, nemes urak és borkereskedők találkozóhelye volt. Itt dőlt el borászati és kereskedelmi szempontból a borvidék sorsa.

A Holdvölgy 27 hektáron gazdálkodik. Birtokaik Tokaj-Hegyalján, Mád legkiválóbb területein, 7 különböző dűlő 23 parcelláján terülnek el. Az érlelő pince összesen 1,8km hosszú járataival a környék egyik legrégebbi és leghosszabb pincerendszere, amelynek egyes részeit már a XV. században elkezdték megépíteni.

Ezek együtt biztosítják a hátteret és lehetőséget a Holdvölgy céljainak eléréséhez.

A borászat megalapításának kezdete egy születésnapi ajándékhoz kapcsolódik. Az egyhektáros szőlőterületből 2019-re a Birtok 27 hektáros lett, amely fejlődésének célja egy ikonikus, nemzetközi márka megalapításának víziója volt. A világ valamennyi nagy borvidékét számba véve a 21. század elején erre kizárólag Tokaj-Hegyalja és azon belül Mád adott lehetőséget.