Holdvölgy Expression Tokaji Száraz Hárslevelű

Holdvölgy Expression Tokaji Száraz Hárslevelű
9 000 Ft
A vásárlás után járó pontok: 450 Ft
Az I. osztályú Becsek-dűlő Mád minden idők egyik legizgalmasabb terroir-jegyeit felvonultató dűlője. A 2017-es évjáratú hárslevelű tiszta, fehér szirmú virágokkal nyíló illatában vilmoskörtével és egzotikus zöld teával találkozhatunk.

Körte, nyárialma, ananász és egres finom fűszeresség mellett gazdagítja intenzív ízkarakterét. Ez a bor újra egy feszes és dinamikus kifejeződése a Holdvölgy alkotta egyedien gazdag, harmonikus fajta-dűlő csodáknak.
Adatok
Szín
Fehér
Szőlőfajta
Hárslevelű
Borvidék
Tokaj
Termelő
Holdvölgy
Jelleg
Száraz
Évjárat
2018
Űrtartalom
0,75 l
Alkohol
13,5%
Cikkszám
452329
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Márkatörténet
A Holdvölgy Borbirtok a világhírű Tokaji borvidék szívében, Magyarországon, Európa mértani közepétől néhány kilométerre, Mádon található. A Mádi-medence talajtanilag, éghajlatilag, makro- és mikroklímáját illetően is különleges helyet foglal el a borászat világában. Mád – a borvidék meghatározó települése volt a történelem során – már a XV. században is létezett, a legrégebbi oklevelekben is mezővárosként említik. A múltban bárók, grófok, nemes urak és borkereskedők találkozóhelye volt. Itt dőlt el borászati és kereskedelmi szempontból a borvidék sorsa.

A Holdvölgy 27 hektáron gazdálkodik. Birtokaik Tokaj-Hegyalján, Mád legkiválóbb területein, 7 különböző dűlő 23 parcelláján terülnek el. Az érlelő pince összesen 1,8km hosszú járataival a környék egyik legrégebbi és leghosszabb pincerendszere, amelynek egyes részeit már a XV. században elkezdték megépíteni.

Ezek együtt biztosítják a hátteret és lehetőséget a Holdvölgy céljainak eléréséhez.

A borászat megalapításának kezdete egy születésnapi ajándékhoz kapcsolódik. Az egyhektáros szőlőterületből 2019-re a Birtok 27 hektáros lett, amely fejlődésének célja egy ikonikus, nemzetközi márka megalapításának víziója volt. A világ valamennyi nagy borvidékét számba véve a 21. század elején erre kizárólag Tokaj-Hegyalja és azon belül Mád adott lehetőséget.