Holdvölgy Intuition No2. Tokaji Sárgamuskotály

Holdvölgy Intuition No2. Tokaji Sárgamuskotály
9 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 500 Ft
A sárgamuskotály aprószemű változatát (muscat blanc à petits grains) Exaltation késő szüretelésű borunkon keresztül mutatjuk be általában. Ám ihletett és folyton kísérletező természetünk sosem hagy bennünket nyugodni: megérzéseinkre hagyatkozva 2019-ben a szőlőfajtát egyedülálló módon félszáraz borhozválogattuk le a történelmi Nyulászó-dűlőről.

Kristálytiszta, halvány citromsárga szín. Lebilincselő bájjal előbújó illatát bodza és licsi nyitja egressel, míg dinamikusan érkező ízjegyeit bodzával, friss őszibarackkal és citrusokkal fogadhatjuk. Végtelennel játszó egyensúly, melyben az I. osztályú mádi dűlő vibráló karaktere él.
Adatok
Szín
Fehér
Szőlőfajta
Sárgamuskotály
Borvidék
Tokaj
Termelő
Holdvölgy
Jelleg
Félszáraz
Évjárat
2019
Űrtartalom
0,75 l
Alkohol
12%
Cikkszám
686013
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Márkatörténet
A Holdvölgy Borbirtok a világhírű Tokaji borvidék szívében, Magyarországon, Európa mértani közepétől néhány kilométerre, Mádon található. A Mádi-medence talajtanilag, éghajlatilag, makro- és mikroklímáját illetően is különleges helyet foglal el a borászat világában. Mád – a borvidék meghatározó települése volt a történelem során – már a XV. században is létezett, a legrégebbi oklevelekben is mezővárosként említik. A múltban bárók, grófok, nemes urak és borkereskedők találkozóhelye volt. Itt dőlt el borászati és kereskedelmi szempontból a borvidék sorsa.

A Holdvölgy 27 hektáron gazdálkodik. Birtokaik Tokaj-Hegyalján, Mád legkiválóbb területein, 7 különböző dűlő 23 parcelláján terülnek el. Az érlelő pince összesen 1,8km hosszú járataival a környék egyik legrégebbi és leghosszabb pincerendszere, amelynek egyes részeit már a XV. században elkezdték megépíteni.

Ezek együtt biztosítják a hátteret és lehetőséget a Holdvölgy céljainak eléréséhez.

A borászat megalapításának kezdete egy születésnapi ajándékhoz kapcsolódik. Az egyhektáros szőlőterületből 2019-re a Birtok 27 hektáros lett, amely fejlődésének célja egy ikonikus, nemzetközi márka megalapításának víziója volt. A világ valamennyi nagy borvidékét számba véve a 21. század elején erre kizárólag Tokaj-Hegyalja és azon belül Mád adott lehetőséget.