Holdvölgy Intuition No4. Tokaji Száraz Kabar

Holdvölgy Intuition No4. Tokaji Száraz Kabar
9 500 Ft
A vásárlás után járó pontok: 475 Ft
Ihletett türelem és töretlen lelkesedés: ez jellemzett bennünket, amikor a birtok történetében először önállóan palackoztunk le egy száraz kabart. A 2018-as évjárat magas minőségű alapanyaggal ajándékozott meg bennünket a Holdvölgy-dűlőnkről.

A HOLDVÖLGY Intuition-kollekció az egyéni borászi kreativitásra támaszkodik, tagjai kizárólag kivételes évjáratokban elkészülő fajta-, dűlő és parcellaszelektált tételek. Kiemelkedő minőségük titka minden esetben az intuícióra is hagyatkozó, újító szellemű, szakmai hozzáértő munka.

Az Intuition No4. 2018 száraz kabar borunk illata mélyről jövő és karakteres, idilli aromák fuzionálnak a pohárból párolgó esszenciafelhőben: a körte szelíd zamata üdíti fel a mandula és a vanília fűszerességét. A korty hamvas, széles, eklatáns egzotikumát a kókusz és az ananász adja, a visszaköszönő körte és a lime pezsdítő ereje íveli, savai végeláthatatlanul elnyújtják. A fajta egyedülálló arcát prezentálja: az első száraz kabar pincészetünknél, limitált mennyiségben.
Adatok
Szín
Fehér
Szőlőfajta
Kabar
Borvidék
Tokaj
Termelő
Holdvölgy
Jelleg
Száraz
Évjárat
2018
Űrtartalom
0,75 l
Alkohol
14%
Cikkszám
239777
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Márkatörténet
A Holdvölgy Borbirtok a világhírű Tokaji borvidék szívében, Magyarországon, Európa mértani közepétől néhány kilométerre, Mádon található. A Mádi-medence talajtanilag, éghajlatilag, makro- és mikroklímáját illetően is különleges helyet foglal el a borászat világában. Mád – a borvidék meghatározó települése volt a történelem során – már a XV. században is létezett, a legrégebbi oklevelekben is mezővárosként említik. A múltban bárók, grófok, nemes urak és borkereskedők találkozóhelye volt. Itt dőlt el borászati és kereskedelmi szempontból a borvidék sorsa.

A Holdvölgy 27 hektáron gazdálkodik. Birtokaik Tokaj-Hegyalján, Mád legkiválóbb területein, 7 különböző dűlő 23 parcelláján terülnek el. Az érlelő pince összesen 1,8km hosszú járataival a környék egyik legrégebbi és leghosszabb pincerendszere, amelynek egyes részeit már a XV. században elkezdték megépíteni.

Ezek együtt biztosítják a hátteret és lehetőséget a Holdvölgy céljainak eléréséhez.

A borászat megalapításának kezdete egy születésnapi ajándékhoz kapcsolódik. Az egyhektáros szőlőterületből 2019-re a Birtok 27 hektáros lett, amely fejlődésének célja egy ikonikus, nemzetközi márka megalapításának víziója volt. A világ valamennyi nagy borvidékét számba véve a 21. század elején erre kizárólag Tokaj-Hegyalja és azon belül Mád adott lehetőséget.