Holdvölgy Intuition No4. Tokaji Száraz Kabar

Holdvölgy Intuition No4. Tokaji Száraz Kabar
10 000 Ft
A vásárlás után járó pontok: 500 Ft
A kabar önálló dűlőszelekcióinak 3. évjárata.

Illatában körtével, mandarinnal, őszibarackkal és kardamommal találkozhatunk. Dinamikus és kivételes vonalvezetésű ízjegyeit körte és fehérhúsú grapefruit, valamint vanília selymes és egzotikus aromája jellemzi. Lendületesen áradó zamatok, finom fűszerek mellett kibontakozó elegáns bor.

Az Intuition No4. 2019 száraz kabar tételünkből mindösszesen 1.200 palack kerül forgalomba.
Adatok
Szín
Fehér
Szőlőfajta
Kabar
Borvidék
Tokaj
Termelő
Holdvölgy
Jelleg
Száraz
Évjárat
2020
Űrtartalom
0,75 l
Alkohol
14,5%
Cikkszám
239777
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Márkatörténet
A Holdvölgy Borbirtok a világhírű Tokaji borvidék szívében, Magyarországon, Európa mértani közepétől néhány kilométerre, Mádon található. A Mádi-medence talajtanilag, éghajlatilag, makro- és mikroklímáját illetően is különleges helyet foglal el a borászat világában. Mád – a borvidék meghatározó települése volt a történelem során – már a XV. században is létezett, a legrégebbi oklevelekben is mezővárosként említik. A múltban bárók, grófok, nemes urak és borkereskedők találkozóhelye volt. Itt dőlt el borászati és kereskedelmi szempontból a borvidék sorsa.

A Holdvölgy 27 hektáron gazdálkodik. Birtokaik Tokaj-Hegyalján, Mád legkiválóbb területein, 7 különböző dűlő 23 parcelláján terülnek el. Az érlelő pince összesen 1,8km hosszú járataival a környék egyik legrégebbi és leghosszabb pincerendszere, amelynek egyes részeit már a XV. században elkezdték megépíteni.

Ezek együtt biztosítják a hátteret és lehetőséget a Holdvölgy céljainak eléréséhez.

A borászat megalapításának kezdete egy születésnapi ajándékhoz kapcsolódik. Az egyhektáros szőlőterületből 2019-re a Birtok 27 hektáros lett, amely fejlődésének célja egy ikonikus, nemzetközi márka megalapításának víziója volt. A világ valamennyi nagy borvidékét számba véve a 21. század elején erre kizárólag Tokaj-Hegyalja és azon belül Mád adott lehetőséget.