IKON Cabernet Franc Evangelista

IKON Cabernet Franc Evangelista
6 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 350 Ft
Az Evangelista 2007-óta, szinte recept alapján készül: az érett fürtöket bogyózzák, a gyümölcs hűtött tartályban erjed és ázik 28 napon át, majd magyar hordókba, kis része pedig amerikai tölgybe kerül egy év érlelésre. A végeredmény mély, gyümölcsös, fűszeres és nagyon hosszú franc.
Adatok
Szín
Vörös
Szőlőfajta
Cabernet Franc
Borvidék
Balatonboglár
Termelő
IKON
Jelleg
Száraz
Évjárat
2017
Űrtartalom
0,75 l
Alkohol
15%
Cikkszám
598700
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Márkatörténet
A Dél-Balaton kiváló fekvésű, festői dombjai között, Balatonlelle határában meghúzódó Rádpuszta évszázadokon keresztül a Tihanyi apátság nagy becsben tartott tulajdona volt.

Nagy múltú szőlő-és borművelő hagyomány éledt újjá, amikor az IKON Borászat 2007-ben családi, baráti összefogással elkészült Konyári János szakmai irányításával. A Balaton déli partján ritkaságnak számít az IKON Borászathoz tartozó, egybefüggő 39 hektáros szőlőbirtok.

A gyönyörű környezetben megépült pince pedig nemcsak esztétikus, de megfelel a kor minden elvárásának. A Borászat legfőbb céljai között szerepelt, hogy rövid időn belül képes legyen a hazai piacon egy olyan termékcsaládot felsorakoztatni, amelynek elemei kitűnő minőségűek, mégis elfogadható áron kaphatóak. Emellett dűlőink kivételes fekvésének köszönhetően egyedi stílusú csúcsborokat is készítünk!