Karádi-Berger Száraz Tokaji Szamorodni

Karádi-Berger Száraz Tokaji Szamorodni
Karádi-Berger Száraz Tokaji Szamorodni
Karádi-Berger Száraz Tokaji Szamorodni
Karádi-Berger Száraz Tokaji Szamorodni
6 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 350 Ft
A klasszikus tokaji testes, száraz bor. Illatában aszalt és kandírozott gyümölcsök: sárgabarack, füge, alma és körte. Ízében mandula, zöld dió, a korty végén erőteljes sós, minerális jegyekkel.

A száraz szamorodni egy igazi késői szüretelésű bor. Október végén vagy november elején válogatjuk azokat a fürtöket, amelyek tartalmaznak botritiszes szemeket, de a cukorfok nem elég magas, ahhoz, hogy édes szamorodnit készítsünk. Bogyózást követően egy napot áztattuk ezután préseltük majd három évig hordóban érleltük.
Adatok
Szín
Fehér
Szőlőfajta
Szamorodni
Borvidék
Tokaj
Termelő
Karádi-Berger
Jelleg
Száraz
Évjárat
2016
Űrtartalom
0,5 l
Alkohol
15%
Cikkszám
195973
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Márkatörténet
Egy családi tulajdonban lévő kis birtok, Karádi Szilvia és Berger Zsolt borászata. Vállalkozásunk az ezredfordulón hobbiként indult 0,5 ha szőlőterülettel, 2005-ben vásároltuk meg a borászat központi épületét Erdőbényén és addigra bővítettük 4 ha-ra a birtokot. Szilvia a Zemplénből, a közeli Háromhutáról származik, Zsolt Budapestről.

Tokaji természetesen…
A Tokaji Borvidék hagyományos szőlőfajtáival – Furmint, Hárslevelű, Sárgamuskotály – foglalkozunk. Szőlőterületeinket 2017 óta organikus módon műveljük. A termés mennyiségét tőkénként 0,8 – 1,5 kg közötti szintre korlátozzuk.

A borkészítés során arra törekszünk, hogy minél kevesebb beavatkozással hozzuk ki a gyümölcsben rejlő értékeket, mutassuk meg a termőtájra és a szőlőfajtára jellemző illatokat, ízeket és a vulkáni talajra jellemző sós ásványosságot. Éppen ezért borainkat spontán módon erjesztjük, kerüljük a fajélesztők és enzimek használatát, kizárólag természetes derítőszereket használunk és igyekszünk alacsonyan tartani a kén szintjét