Kristinus SAS Cuvée

Kristinus SAS Cuvée
3 800 Ft
A vásárlás után járó pontok: 190 Ft
Tiszta, mélyvörös megjelenés, rubin karimával. Illatban csokoládé, chili és menta harmonikus kombinációja, melyben idővel visszaköszön a hordóra jellemző vanília. Ízben tökéletesen adja az illat után várt elegáns karaktert, bors, csokoládé, kakaó, dohány és piros bogyós gyümölcsök zamata érezhető. Tanninszerkezete simulékony, a korty hosszú és komplex lecsengése jellemzi, összességében rendkívül karakteres és egyensúlyos bor.

Szőlőfajták: merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc.
Adatok
Szín
Vörös
Szőlőfajta
Vörös cuvée
Borvidék
Balatonboglár
Termelő
Kristinus
Jelleg
Száraz
Évjárat
2019
Űrtartalom
0,75 l
Alkohol
13%
Cikkszám
224943
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Márkatörténet
KRISTINUS BORBIRTOK FILOZÓFIÁJA:

Talaj, nap, hold, csillagok

Csak a tápanyagban és humuszban gazdag, élő és egészséges talaj adhatja a legjobb alapanyagot. A birtok életének minden területén arra törekszik a Kristinus, hogy a lehető legkisebb ökológia lábnyommal létezzen és dolgozzon - a természet részeként. Minden döntésükben a fenntarthatóságot helyezik az első helyre, olyan apró részletek esetében is, mint a palack súlyának kiválasztása, a megújuló energiaellátás alkalmazása, a házi kovászos kenyér készítése vagy akár az egyszer használatos műanyagok elhagyása.

VINIFIKÁCIÓ

A szőlőterületek 2018 vége óta teljes mértékben a biodinamikus szemlélet kritériumai szerint vannak művelve. Ez nem mást jelent mint, hogy a szőlőt és az azt körülvevő teljes környezetet egységes egészként kezelik, mely nem elválasztható egymástól. Ebben a rendszerben fontos a területek biodiverzitása, ahol minden élőlény és mikroorganizmus a saját szintjén kiemelt szerepet játszik. A biodinamika elveinek megfelelően - akárcsak az embereknél - a tünetek kezelése helyett fontos a törekvés a lehető legerősebb immunrendszer kialakítására a szőlőben.

Felszívódó permetszerek, gyomirtó és műtrágya helyett természetes preparátumokat használnak a növényvédelemben. Ez állandó jelenlétet igénylő folyamat, ezért az emberi munka pótolhatatlan. Ahogy mondják, egy séta a szőlőben felér két permetezéssel - a Kristinusnál pedig szeretnek sétálni.

BORKÉSZÍTÉS

Ahogy a szőlőben úgy a pincében is törekszik a Kristinius a legkevesebb beavatkozásra. Azon dolgoznak, hogy a talaj és az éghajlat tulajdonságai a lehető legjobban érvényesülhessenek a szőlőben, ezáltal a borok valósan tükrözzék a terroirt. Az itt végzett munka a természettel való együttműködésről szól, melynek célja, hogy a lehető legjobb minőségű borok kerüljenek palackba. Ebben az esetben visszatérni az alapokhoz előrelépést jelent, így többek között olyan borkészítési eljárásokat is alkalmaznak, mint például az ősi pezsgőkészítési technológia, a pétillant naturel, vagyis PETNAT.