Kvaszinger Relique Tokaji Aszú 6 puttonyos

Kvaszinger Relique Tokaji Aszú 6 puttonyos
25 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 1 300 Ft
DÍJ: DECANTER WORLD WINE AWARDS 2019, ARANY MEDÁL

Ígéretes, szép évjárat volt a 2016-os. A szőlőszemek kiválóan fordultak át aszúszemekké. A kedvező időjárásnak és a két év hordós érlelésnek is köszönhető, hogy a 2016-os Relique nagytestű, intenzív ízvilágú borkülönlegesség lett.

Gyümölcsös, aszús és ásványos jegyei mellé határozott savszerkezet párosul, elegáns, komplex, tartalmas bor. Még fiatal, de nagy potenciállal rendelkező, hosszú fejlődési szakasz előtt álló, igazi tokaji bor.
Adatok
Szín
Fehér
Szőlőfajta
Aszú
Borvidék
Tokaj
Termelő
Kvaszinger
Jelleg
Édes
Évjárat
2016
Űrtartalom
0,375 l
Alkohol
10%
Cikkszám
880523
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Márkatörténet
Családunk több generáció óta foglakozik szőlőtermesztéssel és borászattal Tokaj-hegyalján. Elődeink az 1800-as évek elején érkeztek az országba a volt Poroszország területéről. Az első Kvaszinger, aki a Tokaji borvidékre költözött, az Olaszliszka határához tartozó Meszes majorban, Vay báró intézőjeként irányította a báró szőlőterületeinek munkálatait. Ő vásárolta meg a családi birtok gerincét képező Hatalos dűlőt, mely terület azóta is kiemelkedő minőségű borokat ad számukra.

Jelenleg ifj. Kvaszinger László folytatja a családi hagyományt, készíti az ízletes Tokaji borokat és irányítja a családi vállalkozást Olaszliszkán.

Családi gazdaságunk mérete több mint 8,5 hektár, évente előállított palackszámunk több mint 40 000 palack . Fő termesztett fajta a Furmint, de Sárgamuskotály és Hárslevelű ültetvényekkel is rendelkezünk.