Páger Mátyás Kékfrankos

Páger Mátyás Kékfrankos
5 550 Ft
A vásárlás után járó pontok: 278 Ft
A Gereg-dűlő kétféle kékfrankos klónjának (A4 és K1) termése, melyet 20+18-ban magas mustfokkal szüreteltünk. Három hétig erjedt nyílt kádban, majd 500 literes, elsőtöltésű tölgyfahordóba került 12 hónapra. Szűretlenül, derítetlenül, 30 milligramm/liter alatti összkénnel került palackba. Nagyon magas sav, nagyon érett alapanyag, kis maradékcukor, kimagasló évjárat. Fele tartályban, fele hordóban érlelődött, 10 hónapig. Nagy testű bor, erős színanyaggal. Nem a könnyed vonal! Céklás-földes jegyekkel megáldott bor, ám az erdei gyümölcsös, mályvacukros jegyek uralják mind illatát, mind ízét.
Adatok
Szín
Vörös
Szőlőfajta
Kékfrankos
Borvidék
Mátra
Termelő
Páger Mátyás
Jelleg
Száraz
Évjárat
2019
Űrtartalom
0,75 l
Alkohol
14%
Cikkszám
787687
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Márkatörténet
A Páger Pince egy, a Mátrában, Gyöngyöspatán működő, 2 hektáros területtel rendelkező, öko szemléletű borászat. Ennek megfelelően szőlőinket, melyek nagyobbrészt a Gereg-dűlőben találhatók, vegyszermentesen gondozzuk, míg a pincében borászati segéd- és adalékanyagtól mentesen dolgozunk. Alacsony kénszintre törekedve készítjük borainkat. Mint minden fiatal kisborászatra, így ránk is jellemző a kísérletezőkedv, akár a szőlőfajtákat, akár a borfajtákat illetően. A majd' 10 hónapos hordós érlelésen átesett, szűretlenül palackozott vörösboraink, úgy mint a kékfrankos, a cabernet franc vagy a cabernet sauvignon ebben az évben biztosan színesíti palettánkat, ahogy a reduktív és oxidatív technológiát ötvözve készített narancsborunk (Tramini X Cserszegi Fűszeres), rajnai rizling, szürkebarát, zöldveltelini is. Törekszünk a terület adta, természetes (és éppen ezért rendkívül izgalmas) ízek minél hűbb visszatükrözésére, s az sem titkolt vágyunk, hogy limitált szériás borainkat legszívesebben ételek mellett, tehát a gasztro világában látnánk viszont.