Páger Mátyás Kékfrankos Natúr (kénmentes)

Páger Mátyás Kékfrankos Natúr (kénmentes)
3 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 200 Ft
Igazi kékfrankos dzsúz született, melynél a szőlőt hamburger módszerrel erjesztettek tartályban ahonnan 9 hónap seprőn érlelés után derítetlenül , szűretlenül, kén hozzáadása nékül palackoztak.

Tiszta gyümölcs bomba, cigánymeggy, fekete cseresznye, szamóca feketeborssal fűszerezve. Ízben könnyű, zamatos mint egy lédús, rostos gyümölcslé, finom krémességgel, édesfűszerekkel és lágy tanninokkal a végén.
Adatok
Szín
Vörös
Szőlőfajta
Kékfrankos
Borvidék
Mátra
Termelő
Páger Mátyás
Jelleg
Száraz
Évjárat
2020
Űrtartalom
0,75 l
Alkohol
13,5%
Cikkszám
119197
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Márkatörténet
A Páger Pince egy, a Mátrában, Gyöngyöspatán működő, 2 hektáros területtel rendelkező, öko szemléletű borászat. Ennek megfelelően szőlőinket, melyek nagyobbrészt a Gereg-dűlőben találhatók, vegyszermentesen gondozzuk, míg a pincében borászati segéd- és adalékanyagtól mentesen dolgozunk. Alacsony kénszintre törekedve készítjük borainkat. Mint minden fiatal kisborászatra, így ránk is jellemző a kísérletezőkedv, akár a szőlőfajtákat, akár a borfajtákat illetően. A majd' 10 hónapos hordós érlelésen átesett, szűretlenül palackozott vörösboraink, úgy mint a kékfrankos, a cabernet franc vagy a cabernet sauvignon ebben az évben biztosan színesíti palettánkat, ahogy a reduktív és oxidatív technológiát ötvözve készített narancsborunk (Tramini X Cserszegi Fűszeres), rajnai rizling, szürkebarát, zöldveltelini is. Törekszünk a terület adta, természetes (és éppen ezért rendkívül izgalmas) ízek minél hűbb visszatükrözésére, s az sem titkolt vágyunk, hogy limitált szériás borainkat legszívesebben ételek mellett, tehát a gasztro világában látnánk viszont.