Pastor Görögszó Reserve

Pastor Görögszó Reserve
8 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 450 Ft
Termőhely: Görögszó-dűlő
Készítés: Spontán erjesztés, hőmérséklet szabályozással
Érlelés: 24 hónap barrique hordóban
Szőlőfajták: cabernet franc, merlot
Adatok
Szín
Vörös
Szőlőfajta
Vörös cuvée
Borvidék
Szekszárd
Termelő
Pastor Pince
Jelleg
Száraz
Évjárat
2017
Űrtartalom
0,75 l
Alkohol
15%
Cikkszám
681253
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Márkatörténet
Juhász Tibornak hívnak, Szekszárdon születtem és nőttem fel. Borász család tagjaként sok időt töltöttem a birtokon gyerekkoromban, így a szürettől kezdve a borok palackozásáig részt vettem a munkálatokban.

Huszonéves koromban szerettem volna jobban megismerni a nemzetközi borvilágot, így vezetett az utam többek között Ausztrália, majd Dél- Amerika borvidékeire. Bármerre jártam, mindenütt a kézműves családi pincészetek vonzottak. Ezek alapján nem is volt kérdés, hogy Szekszárdra hazatérve milyen stílusú borászatot szeretnék alapítani.

Jelenleg három hektár szőlőterületről készülnek a Pastor Garage Winery dűlőszelektált borai. A szőlőterületek a Görögszó dűlőben (Merlot, Cabernet Franc), Előhegyen (Cabernet Sauvignon, Kadarka) és Leányváron (Kékfrankos) helyezkednek el. A növényvédelemre különös hangsúlyt fektetve és megfelelő hozamkorlátozást alkalmazva szeretném megjeleníteni a Szekszárdi Borvidék sokszínűségét. Hiszek abban, hogy a borok minőségét a szőlő fajtája, a terroár jellege és az évjárat összessége adja. A borász feladata eme szimbiózis megőrzése és a természetes folyamatok koordinálása. A vörösborok kizárólag spontán erjednek, természetes úton végbemenő almasav bontással készülnek. A prémium magyar, francia és spanyol hordós érleléssel a borok harmóniájának megőrzése a cél.