Petrányi Olaszrizling Hegybor

Petrányi Olaszrizling Hegybor
4 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 250 Ft
Hívogató illatában alma, citrusok és virágok, friss, roppanós, lendületes a korty. Könnyen érthető, nagyon szerethető, virgonc savú, egyenes bor, mely a fajta gyümölcsös arcát hivatott bemutatni és élményt nyújt tisztán fogyasztva vagy fröccsben egyaránt.
Adatok
Szín
Fehér
Szőlőfajta
Olaszrizling
Borvidék
Balatonfüred-Csopak
Termelő
Petrányi
Jelleg
Száraz
Évjárat
2022
Űrtartalom
0,75 l
Alkohol
12%
Cikkszám
133581
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Márkatörténet
A Petrányi család elsődlegesen a vitorlázási szenvedély szálaival kötődik már évtizedek óta Csopakhoz. Első nyaralójukat a Balaton-part felé vették. Aztán Petrányi István és felesége Piroska, az ezredforduló táján egy napsütéses, nyári napon véletlen-szülte, spontán sétát tett fenn, a Szitahegyen. Gyurgyalagok az égen, mandulafák a dombon, erdőalja és igézően pazar kilátás. Ez a séta elég is volt arra, hogy a házaspár szíve örökre a Szitahegyen ragadjon. A romantikus séta közben gyorsan telt az idő. Leültek egy ponton, kéz a kézben s figyelték, ahogy a nap körbejárja a domboldalt. „Ide szőlőbirtok kell.” – határozták el együtt.

Petrányiék, amihez nyúlnak, azt szívvel és maximalizmussal teszik. Legyen szó akár hivatásukról, akár hobbijukról, a vitorlázásról, akár szerelmükről, a csopaki birtokról. Jött a felszerelt pince, egy szőlész-borász csapat, majd a strandon a Kincses Bolt és immár a villa mellett borterasz teszi teljessé a történetet. Kevés dolog változott azóta a romantikus séta óta, de egy kis, 3,5 ha-os birtok életében rengeteg nagy döntés és költséges fejlesztés történik ennyi idő alatt. A borászat olyan hobbi, ami nem rövidtávú hóbort, hosszútávon érték születik belőle: ehhez kitartó munka, türelem, sok törődés, odafigyelés szükséges.