Petrény Astra Egri Csillag Superior Grand Selection

Petrény Astra Egri Csillag Superior Grand Selection
4 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 250 Ft
Az adott évjárat szeszélyeitől függően az Astra a pince legszebb fehér tételeit házasítja, hogy kedvességével elbűvölje a legmagasabb minőséget kereső borfogyasztót is. Igazolja a pincészet ars poetica-ját: a „Nagy Egri Fehérbor” hárslevelű alapú házasítás.
Mély citromsárga színárnyalattal bír a poharunkban lévő bor. A határozottan fellépő illat karaktere egyszerre árulkodik az alapanyag érettségéről és a bor érleltségéről, jegyeiben főként propoliszt, sárgabarackot és ananászt idéz. Kóstoláskor érezzük, hogy a kompozíció a beltartalomra, a testre épít; az alkohol ennek megfelelően a közepest meghaladja, a savak jelenléte visszafogott. Az ízvilágban a fűszeres és pörkölési aroma a meghatározó, a lecsengés tüzes érzetű.

Szőlőfajták: hárslevelű, chardonnay, szürkebarát, olaszrizling.
Adatok
Szín
Fehér
Szőlőfajta
Fehér cuvée
Borvidék
Eger
Termelő
Petrény
Jelleg
Száraz
Évjárat
2016
Űrtartalom
0,75 l
Cikkszám
369126
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Márkatörténet
A Petrény család nemzedékek óta foglalkozik szőlőműveléssel és borkészítéssel saját fogyasztásra. Ez adott ihletet a 2002-ben elkezdett szőlészet és borászat modern, de mégis hagyományokra épülő fejlesztésére. Jelenleg,közel 125 hektáron gazdálkodunk, melynek fele új telepítésű, kis terhelésű, kiváló fekvésű és jó talajon lévő ültetvény. Meggyőződésünk, hogy a jó bor alapja a kiváló minőségű szőlő, amit csakis gondos műveléssel lehet a tőkéről megszerezni. Alacsony terheléssel segítünk a szőlőt ellenállóbbá tenni a betegségekkel szemben, ezzel a növényvédelmet a minimálisra szorítani, a legkevesebb és kizárólag „zöld” szerekkel permetezni. A biodinamikus művelésre való törekvés keretében területeink regisztrálva vannak és megfelelnek az európai uniós előírásoknak.