Petrény Egri Bikavér Big Band

Petrény Egri Bikavér Big Band
6 500 Ft
A vásárlás után járó pontok: 325 Ft
A borvidék egyik legjobb superior dűlőjén (Padok) terem a házasított 5 szőlőfajta, melyeknek borai együtt alkotják a Nagy Zenekart. Nemességüket a 28 hónapos hordós érlelés és a gazda dédelgetése hangszerelte.
Közepesen mély, gránát szín. Nyitáskor intenzív kávés, csokoládés, fekete erdei bogyókkal indul, majd meggy, szilva, füstösség és némi dohány jelentkezik. Közepes test, ágy, selymes tanninok és tercier ízek dominálnak a szájban, bors, fa, kevés dohány, medvecukor és grillázs formájában. Jó egyensúllyal rendelkező harmonikus tétel, közepesen hosszú lecsengéssel. Hosszú évekig eltartható, érlelhető a pincében.

Szőlőfajták: kékfrankos, cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot, syrah.
Adatok
Szín
Vörös
Szőlőfajta
Bikavér
Borvidék
Eger
Termelő
Petrény
Jelleg
Száraz
Évjárat
2015
Űrtartalom
0,75 l
Alkohol
13%
Cikkszám
690841
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Márkatörténet
A Petrény család nemzedékek óta foglalkozik szőlőműveléssel és borkészítéssel saját fogyasztásra. Ez adott ihletet a 2002-ben elkezdett szőlészet és borászat modern, de mégis hagyományokra épülő fejlesztésére. Jelenleg,közel 125 hektáron gazdálkodunk, melynek fele új telepítésű, kis terhelésű, kiváló fekvésű és jó talajon lévő ültetvény. Meggyőződésünk, hogy a jó bor alapja a kiváló minőségű szőlő, amit csakis gondos műveléssel lehet a tőkéről megszerezni. Alacsony terheléssel segítünk a szőlőt ellenállóbbá tenni a betegségekkel szemben, ezzel a növényvédelmet a minimálisra szorítani, a legkevesebb és kizárólag „zöld” szerekkel permetezni. A biodinamikus művelésre való törekvés keretében területeink regisztrálva vannak és megfelelnek az európai uniós előírásoknak.