Pósta Borház Amfórás Kadarka

Pósta Borház Amfórás Kadarka
3 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 200 Ft
500l-es, mázazatlan, olasz agyagamfórában, spontán erjesztett és érlelt bor. A fűszeres illat és íz mellett földes jegyek dominálnak a borban.
Adatok
Szín
Vörös
Szőlőfajta
Kadarka
Borvidék
Szekszárd
Termelő
Pósta Borház
Jelleg
Száraz
Évjárat
2019
Űrtartalom
0,75 l
Alkohol
13%
Cikkszám
970948
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Márkatörténet
Tősgyökeres szekszárdi családként mindig is rendelkeztünk kisebb – nagyobb szőlőterülettel. Dédszüleinknek /az azóta sajnos jórészt beépült/ Bakta-dűlőben volt kicsiny területük, amelyet az államosításkor elvettek a családtól. 1970-es évek elején azonban Nagyszüleinknek sikerült a Cinka dűlőben vásárolnia egy szőlőtermesztésre kiváló területet, a hozzá tartózó présházzal és pincével. Ezen a területen, a szekszárdi hagyományokkal ellentétben 80%-ban fehér fajta /Olaszrizling/ a számottevő. Az olaszrizling hegemóniája egészen 1998-ig megmaradt, amikor is Guroviczán megvásároltunk egy 3,5 ha-os területet, melyen már csak vörös fajták találhatóak. 2006-ban egy újabb 10 ha bővítéssel alakult ki a ma birtok struktúra.

Manapság azon dolgozunk, hogy organikusra állítsuk ültetvényeinket. Borainkat hagyományos módon – spontán erjesztéssel, hozzáadott anyagok nélkül – és a legmodernebb technológiát kihasználva készítjük.

Arra törekszünk, hogy borainkban jól mutatkozzanak meg a terroir, a fajta és az évjárat hatásai.