Riczu Kikerics Cuvée

Riczu Kikerics Cuvée
2 290 Ft
A vásárlás után járó pontok: 115 Ft
Vegyszermentes, organikus szőlőművelés, 120 q /ha termés és kézi szüret jellemzi a bor készítését.
A feldolgozás során kizárólag természetes és állati származékoktól mentes (vegán) anyagokat használtak fel.
Mikrooxidációs eljárással készült bor, mely azt jelenti, hogy 8 hónapon keresztül kevés, de pontosan meghatározott mennyiségben friss, tiszta oxigént adagoltunk a borhoz. Lágyabb tanninokat, mélyebb színt, pikáns cuvée jegyeket és szép aroma integrációt eredményez ez a könnyűnek éppen nem mondható technológia.
Közepes árnyalatú rubin szín és bíbor reflexek jellemzik a bort. Illatában piros primőr gyümölcsök - cseresznyelé, szeder, málna, meggy - ízében vanília, édes fűszerek, árnyalatnyi szegfűszeg és szerecsendió dominálnak. Kóstoláskor friss, feszes, selymes, lekerekedett “aligtanninokat”, modern és fiatalos ízvilágot élvezhetünk közepes alkoholtartalommal, melyek finom savakkal és kirobbanó, gyümölcsös karakterrel párosulnak.
Fogyasztását enyhén lehűtve, 13-14 ’C hőmérsékleten ajánlja a borász.
Adatok
Szín
Vörös
Szőlőfajta
Vörös cuvée
Borvidék
Villány
Termelő
Riczu Tamás
Jelleg
Száraz
Évjárat
2018
Űrtartalom
0,75 l
Alkohol
13,5%
Cikkszám
952345
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Márkatörténet
Riczu Tamás Borászata a Villányi Borvidék közepén Siklóson, az Akasztófa dűlőben található.

A borászat 7 ha szőlőterületen tudatos, környezetbarát, vegyszermentes műveléssel olaszrizling, kékfrankos, merlot, cabernet sauvignon és cabernet franc szőlőfajtákat termel.

A borok kizárólag természetes, állati származékoktól mentes (vegán) alapanyagok felhasználásával készülnek, évente maximum 40-50 ezer palackkal, Villányi védett eredetű CLASSICUS, PREMIUM valamint SUPER PREMIUM minősítéssel kerülnek forgalomba.

A vállalkozás modern, korszerű gépparkja segítségével saját szőlőterületein kívül mintegy 40 hektáron végez bérmunkában szőlőművelést, bér borfeldolgozást, bér borpalackozást Riczu Tamás szakmai irányításával és közreműködésével a környék borászatai, szőlőtermelői részére.

A borokat a borászatban, kis - és nagykereskedelmi forgalomban és a vendéglátásban lehet megvásárolni, illetve fogyasztani.

SUPER PREMIUM borainkkal Anglia (London), Ausztria, Svájc, Csehország és néhány észak-európai ország színvonalas éttermeiben is találkozhatnak a minőségi borok kedvelői.

A borászat filozófiája:

“Célunk és küldetésünk, hogy megismertessük a magyar borkedvelőkkel a kulturált borfogyasztást, képviseljük és népszerűsítsük a minőségi borokat, nemzetközi szinten pedig bizonyítsuk, hogy Magyarországon fantasztikus borvidékek vannak, amelyek kiváló minőségű magyar borokat adnak a világnak.

Minőségi terméket szeretnénk alkotni úgy, hogy ugyanakkor egy élhető, egészséges környezetet hagyunk hátra.

Ez a mi életre szóló küldetésünk.

Fogyasztóink szeretete és elégedettsége a legfőbb bizonyítéka annak, hogy jó úton járunk.”