Simkó Jégbor

Simkó Jégbor
6 000 Ft
A vásárlás után járó pontok: 300 Ft
DÍJ: VINAGORA 2020, CHAMPION DÍJ

Jégbor a magyar klíma alatt, csak ritkán készül, de szerencsére ez a tétel megszületett. Óarany színe, lusta mozgása a pohárban teltséget, gazdag ízeket ígér. Illatában a fajtajegyek már nem érvényesülnek, sokkal inkább a töppedtségből adódó aszalt gyümölcs
jelleg. Füge és kajszibarack mellett az akácot és hársot idéző intenzív mézesség és virágosság. Finom savszerkezete különösen nagy érték, és a harmónia fontos megteremtője.
Adatok
Szín
Fehér
Szőlőfajta
Sauvignon Blanc
Borvidék
Tokaj
Termelő
Simkó
Jelleg
Édes
Évjárat
2018
Űrtartalom
0,375 l
Alkohol
11%
Cikkszám
275786
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Márkatörténet
Sziasztok! Szeretnénk itt kötetlenül, sablon szövegek nélkül írni. Szóval, mi egy kedves családi borászat vagyunk Tokaj-Hegyalján. Olyan tényleg, igazi családi borászat. Édesapám és édesanyám (Sándor és Marcsi) alapítottak a borászatot, mikor minket is alapítottak (Gábort és engem, Kittit). Aztán nagyon ügyesen építették vállalkozásukat Evinor néven. 2013 környéken belecseppentünk mi, én és a bátyám és néhány változtatással folytattuk és folytatjuk szüleink által megtanult munkát. Egyetemre is jártunk, ott is tanultunk... csak tudjátok... Jelenleg az olasz párom is a borászatban dolgozik. Nah, ő hozza az olasz lazaságot! Édesanyám sváb, szóval lazaságra szükség van.