Sziegl Csákányos Kadarka

Sziegl Csákányos Kadarka
6 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 350 Ft
Alacsony bakművelésű ültetvény. Két szüreti időpont 4 nap eltéréssel. Hagyományosan, nyílt kádban erjesztve, reggel-este csömöszölve. 225-ös, már többször töltött hordókban érlelve 8 hónapig. Derítetlen, szűretlen.

Illatában fellelhető a kakaó, eper, vörösáfonya és föld.

Ízében nagyon gyümölcsös jegyei vannak, kóstolásnál egyértelműen meggy, eper, vörösáfonya ízek. Ásványos, új bőr, kakaó, fehér bors.
Adatok
Szín
Vörös
Szőlőfajta
Kadarka
Borvidék
Hajós-Baja
Termelő
Sziegl Pince
Jelleg
Száraz
Évjárat
2019
Űrtartalom
0,75 l
Alkohol
11,5%
Cikkszám
483944
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Márkatörténet
Minden egy ajándékba kapott szőlőparcellával kezdődött 2012-ben. A több mint 80 éves földterület mellé kölcsönbe megszereztük az első hordónkat is, ezek a szerencsés történések vezettek a Sziegl Pince létrejöttéhez.

Az első borunk egy kadarka volt, eközben a hajósi határ legszebb szőlőterülete lett szabadidőnk kedvelt színhelye. Alig húszéves egyetemisták voltunk ekkor, ám az idős tőkék és a csodás környezet azonnal magával ragadott bennünket. Nyilvánvalóvá vált, hogy szülőfalunkban képzeljük el a jövőnket.

Nem indult könnyen, …
…de mi minden évben egyre jobban hittünk a Hajós-Bajai borvidék adottságaiban, a löszös agyagtalajban, a mészben gazdag homokos talajban, a hagyományos fajtákban. Kitartásunknak köszönhetően immár közel kilenc hektáron gondozzuk a saját művelésű szőlőterületünket.

Rajongunk ezért a környékért, ehhez az érzéshez hozzátartozik a csodálatos termőhely megőrzésének és közvetítésének a vágya. Ezért döntöttünk úgy, hogy minden egyes szőlőtőkét saját kézzel, organikus gazdálkodásban művelünk. A végeredményt látva elmondhatjuk, megéri a fáradtságot.