Sziegl Tanulmánybor 2019/IV. Vörös Aszú

Sziegl Tanulmánybor 2019/IV. Vörös Aszú
7 290 Ft
A vásárlás után járó pontok: 365 Ft
Ahogy a tanulmányboroknál megszokhattuk, egyrészt engedve a természet adta körülményeknek, másrészt a kísérletező kedvnek, Szieglék úgy döntöttek, hogy a Diófás-dűlő beaszúsodott kékfrankos fürtjeiből vörös aszút készítenek.
Darálás után az aszútésztát felöntötték olaszrizling alapborral, majd több mint 1 hónap áztatás után préselték ki.
Lassú erjedés után közel egy évet érlelődött finomseprőn tartályban, majd derítés, szűrés után került palackba.
Illatban aszalt feketemeggy, aszalt feketecseresznye, aszaltszilva, mazsola, fahéj, szerecsendió jelenik meg.
Adatok
Szín
Vörös
Szőlőfajta
Kékfrankos
Borvidék
Hajós-Baja
Termelő
Sziegl Pince
Jelleg
Édes
Évjárat
2019
Űrtartalom
0,5 l
Alkohol
12,5%
Cikkszám
793604
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Márkatörténet
Minden egy ajándékba kapott szőlőparcellával kezdődött 2012-ben. A több mint 80 éves földterület mellé kölcsönbe megszereztük az első hordónkat is, ezek a szerencsés történések vezettek a Sziegl Pince létrejöttéhez.

Az első borunk egy kadarka volt, eközben a hajósi határ legszebb szőlőterülete lett szabadidőnk kedvelt színhelye. Alig húszéves egyetemisták voltunk ekkor, ám az idős tőkék és a csodás környezet azonnal magával ragadott bennünket. Nyilvánvalóvá vált, hogy szülőfalunkban képzeljük el a jövőnket.

Nem indult könnyen, …
…de mi minden évben egyre jobban hittünk a Hajós-Bajai borvidék adottságaiban, a löszös agyagtalajban, a mészben gazdag homokos talajban, a hagyományos fajtákban. Kitartásunknak köszönhetően immár közel kilenc hektáron gondozzuk a saját művelésű szőlőterületünket.

Rajongunk ezért a környékért, ehhez az érzéshez hozzátartozik a csodálatos termőhely megőrzésének és közvetítésének a vágya. Ezért döntöttünk úgy, hogy minden egyes szőlőtőkét saját kézzel, organikus gazdálkodásban művelünk. A végeredményt látva elmondhatjuk, megéri a fáradtságot.