Ujvári Szent György-hegyi Olaszrizling

Ujvári Szent György-hegyi Olaszrizling
6 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 350 Ft
Hozamkorlátozott szőlőterületről szüretelt szőlőből készült bor. Illatában gazdag, körtés jegyek dominálnak, friss alma, mellette a hordó érintése érződik. Ehhez csatlakozik ízleléskor testesség, jó egyensúly, melyhez az évjáratnak köszönhető savgerinc szolgál alapul. Díszes, fehér virágos, hosszú struktúra. 500 és 1000 literes magyar tölgyfahordóban erjedt hőmérsékletkontrollal alacsony hőmérsékleten, majd 5 hónapot érlelődött finom seprőn. A hordóhasználatnál a cél, hogy segítse a széles-hosszú struktúra kibontakozását, de az aromaprofilban az olaszrizling karakterét ne befolyásolja.
Adatok
Szín
Fehér
Szőlőfajta
Olaszrizling
Borvidék
Badacsony
Termelő
Ujvári Vivien
Jelleg
Száraz
Évjárat
2021
Űrtartalom
0,75 l
Alkohol
13%
Cikkszám
388494
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Márkatörténet
Az 1850-es években a Szent György-hegy nyugati részén, a Csendár dűlőben kezdett szőlőművelésbe Ujvári János. 1935-ben Ujvári Pál további területet vásárolt a hegy déli oldalán. Ebben az időben anyai ágon Kozma Teréz hozományaként egy déli fekvésű területtel bővült a szőlőbirtok.

A jelenlegi parcellákat 1955-ben telepítették, - 65 évnél is idősebb tőkék sorai alkotják a szőlőterületet. A tőkepótlás folyamatos. A kíméletes tőkénként átgondolt metszéssel és zöldmunkával célunk az ültetvény állapotának megőrzése.

A bazalt színei

Narancssárga és "bazaltszürke" - az UJVÁRI arculat színei, amelyhez az inspirációt a vulkanikus eredetű bazalt adta. A Szent György-hegyre is jellemző kőzet izzó, narancssárga láva formájában kerül a felszínre, majd gyors lehülést követően nyeri el jellegzetes hűvös, sötétszürke színét.