Villa Sandahl Rabbit Periscope

Villa Sandahl Rabbit Periscope
6 900 Ft
A vásárlás után járó pontok: 345 Ft
Intenzív illatú, testes bor, amely egyszerre ásványos, parfümös és rendkívül gyümölcsös. Kerek, telt és további kóstolásra csábít. Gazdag ízében érett citrusokra, napsütötte barackra és mangóra, csonthéjasokra, enyhe sósságra, valamint pirított cukorra bukkanunk. A savak szépen belesimulnak az ízekbe. Tartós, hosszú lefutású a korty.
Adatok
Szín
Fehér
Szőlőfajta
Rajnai rizling
Borvidék
Badacsony
Termelő
Villa Sandahl
Jelleg
Száraz
Évjárat
2017
Űrtartalom
0,75 l
Alkohol
14,5%
Cikkszám
275020
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Márkatörténet
A Villa Sandahl pincészet 2004 óta foglalkozik borkészítéssel a Balaton északi partján elterülő legmagasabb tanúhegyen. Az alapító svéd testvérpár egy dologban a kezdetektől eltökéltnek bizonyult: a cél nem lehet más, mint kiemelkedő minőségű borokat készíteni. Ehhez olyan kiváló adottságú dülők szőlőire van szükség, amilyenek például a vulkanikus Badacsony hegyen is találhatók.

Néhány év tapasztalata alapján – ami különböző szőlőfajtákkal, szüreti időpontokkal, tőketerheléssel, borászati módszerekkel való kísérletezést jelentett – az alábbi következtetésekre jutottunk:
– A badacsonyi klíma mellett, és a déli fekvésű, meredek dűlőkön olyan szőlőfajta alkalmazása szükséges, amely jobban viseli a meleget. A későbbi érésű, határozottabb savszerkezettel bíró Rajnai Rizling tökéletes párosításnak bizonyult a helyi mikroklímához.
– Az egyik legfontosabb tényező a minőség szempontjából a megfelelő időben végzett (esetünkben minél későbbi) szüret.
– A terméshozamot olyan alacsony szinten kell tartani, hogy ez a tényező egyáltalán ne legyen korlátja a minőségi végeredménynek. Ez esetünkben 5-7 tonna/hektár hozamot jelent.

A birtok filozófiájának kialakítása során rengeteg inspirációt kaptunk egy neves elzászi borásztól. Izgalmas volt a saját szőlőknél is alkalmazni a szinte művészi szintre fejlesztett borkészítési eljárásokat.
Az egész fürtös, kíméletes préselés során, az érzékszervi tulajdonságokra hagyatkozva a különböző minőségű mustrészeket elválasztjuk egymástól. A szokatlanul alacsony hőmérsékleten vezetett erjedés lassú, több hónapig is eltart. Ezek után állítjuk össze az adott évjárat kínálatát: házasítunk, a legegyedibb tételek pedig külön kerülnek palackba.
A végeredmény mindenképpen izgalmas: gazdag és letisztult ízvilágú borok, amelyek fiatalon gyümölcsösek és élénkek, de a bennük rejlő erőt a több éves palackérlelés hozza csak igazán felszínre.