Villa Sandahl Air Dive

Villa Sandahl Air Dive
4 900 Ft
A vásárlás után járó pontok: 245 Ft
Közepesen intenzív, behízelgő illat érett gyümölcsökkel, citrusokkal. Ízében is a fenti jegyeket hordozza. Tiszta és hosszú lecsengésű, egyensúlyos szerkezetű bor. Tipikus Sandahl Solid Ground tétel, lágy és tiszta ízekkel. Könnyű beleszeretni.
Adatok
Szín
Fehér
Szőlőfajta
Rajnai rizling
Borvidék
Badacsony
Termelő
Villa Sandahl
Jelleg
Száraz
Évjárat
2019
Űrtartalom
0,75 l
Alkohol
14,5%
Cikkszám
145122
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Márkatörténet
A Villa Sandahl pincészet 2004 óta foglalkozik borkészítéssel a Balaton északi partján elterülő legmagasabb tanúhegyen. Az alapító svéd testvérpár egy dologban a kezdetektől eltökéltnek bizonyult: a cél nem lehet más, mint kiemelkedő minőségű borokat készíteni. Ehhez olyan kiváló adottságú dülők szőlőire van szükség, amilyenek például a vulkanikus Badacsony hegyen is találhatók.

Néhány év tapasztalata alapján – ami különböző szőlőfajtákkal, szüreti időpontokkal, tőketerheléssel, borászati módszerekkel való kísérletezést jelentett – az alábbi következtetésekre jutottunk:
– A badacsonyi klíma mellett, és a déli fekvésű, meredek dűlőkön olyan szőlőfajta alkalmazása szükséges, amely jobban viseli a meleget. A későbbi érésű, határozottabb savszerkezettel bíró Rajnai Rizling tökéletes párosításnak bizonyult a helyi mikroklímához.
– Az egyik legfontosabb tényező a minőség szempontjából a megfelelő időben végzett (esetünkben minél későbbi) szüret.
– A terméshozamot olyan alacsony szinten kell tartani, hogy ez a tényező egyáltalán ne legyen korlátja a minőségi végeredménynek. Ez esetünkben 5-7 tonna/hektár hozamot jelent.

A birtok filozófiájának kialakítása során rengeteg inspirációt kaptunk egy neves elzászi borásztól. Izgalmas volt a saját szőlőknél is alkalmazni a szinte művészi szintre fejlesztett borkészítési eljárásokat.
Az egész fürtös, kíméletes préselés során, az érzékszervi tulajdonságokra hagyatkozva a különböző minőségű mustrészeket elválasztjuk egymástól. A szokatlanul alacsony hőmérsékleten vezetett erjedés lassú, több hónapig is eltart. Ezek után állítjuk össze az adott évjárat kínálatát: házasítunk, a legegyedibb tételek pedig külön kerülnek palackba.
A végeredmény mindenképpen izgalmas: gazdag és letisztult ízvilágú borok, amelyek fiatalon gyümölcsösek és élénkek, de a bennük rejlő erőt a több éves palackérlelés hozza csak igazán felszínre.