Zelna Bárka Bio Vörös

Zelna Bárka Bio Vörös
3 090 Ft
A vásárlás után járó pontok: 155 Ft
Merlot (Penke-dűlő, Farkó-kő), cabernet sauvignon (Aszófő, Farkó-kő) és cabernet franc (Aszófő), szakaszosan szüretelve, tartályban, bio élesztővel erjesztve. A házasítás 70%-át 225, 300 és 500 literes hordókban, 30%-át tartályban érleltük – így maradt lendületes, jóivású, gyümölcsös. A magasabb alkohol ellenére nem robosztus, tanninos vagy túlextrahált. Vitális bor, ribizlivel, áfonyával, elegáns, hordós jegyekkel.

Szőlőfajták: merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc.
Adatok
Szín
Vörös
Szőlőfajta
Vörös cuvée
Borvidék
Balatonfüred-Csopak
Termelő
Zelna
Jelleg
Száraz
Évjárat
2018
Űrtartalom
0,75 l
Alkohol
14%
Cikkszám
660233
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Márkatörténet
Borászatunk története 2014-ben, néhány hektár szőlővel és különböző fajtaborokkal indult. Mára kialakult birtokunk végleges mérete és szerkezete, tudjuk milyen fajtákból, milyen borokat és házasításokat szeretnénk készíteni.

“Az első erős impulzusokat az apró, családi szőlőterületek adták – olyannyira, hogy néhány szürettel később szőlész-borász lettem. Amikor Balatonfüredre költöztünk feleségemmel, Lillával, már nagyobb léptékben gondolkodtunk. A cél egy organikus rendszer megalkotása lett, aminek fontos, de nem egyedüli része a szőlőművelés. A természetközeli szemlélet a mindennapjaink része, területeket is elszigetelt, erdőkhöz közeli dűlőkben választottuk.”
– Barabás Barna, borász