Páger Mátyás Kékfrankos Natúr (kénmentes)

Páger Mátyás Kékfrankos Natúr (kénmentes)
3 990 Ft
Bonus point : 200 Ft
Igazi kékfrankos dzsúz született, melynél a szőlőt hamburger módszerrel erjesztettek tartályban ahonnan 9 hónap seprőn érlelés után derítetlenül , szűretlenül, kén hozzáadása nékül palackoztak.

Tiszta gyümölcs bomba, cigánymeggy, fekete cseresznye, szamóca feketeborssal fűszerezve. Ízben könnyű, zamatos mint egy lédús, rostos gyümölcslé, finom krémességgel, édesfűszerekkel és lágy tanninokkal a végén.
Info
Colour
Vörös
Varietal
Kékfrankos
Region
Mátra
Producer
Páger Mátyás
Character
Száraz
Vintage
2020
Volume
0,75 l
Alcohol
13,5%
Article No.
119197
Similar products
Opinions
Be the first to review this product!
Márkatörténet
A Páger Pince egy, a Mátrában, Gyöngyöspatán működő, 2 hektáros területtel rendelkező, öko szemléletű borászat. Ennek megfelelően szőlőinket, melyek nagyobbrészt a Gereg-dűlőben találhatók, vegyszermentesen gondozzuk, míg a pincében borászati segéd- és adalékanyagtól mentesen dolgozunk. Alacsony kénszintre törekedve készítjük borainkat. Mint minden fiatal kisborászatra, így ránk is jellemző a kísérletezőkedv, akár a szőlőfajtákat, akár a borfajtákat illetően. A majd' 10 hónapos hordós érlelésen átesett, szűretlenül palackozott vörösboraink, úgy mint a kékfrankos, a cabernet franc vagy a cabernet sauvignon ebben az évben biztosan színesíti palettánkat, ahogy a reduktív és oxidatív technológiát ötvözve készített narancsborunk (Tramini X Cserszegi Fűszeres), rajnai rizling, szürkebarát, zöldveltelini is. Törekszünk a terület adta, természetes (és éppen ezért rendkívül izgalmas) ízek minél hűbb visszatükrözésére, s az sem titkolt vágyunk, hogy limitált szériás borainkat legszívesebben ételek mellett, tehát a gasztro világában látnánk viszont.