Riczu Villányi Cabernet Franc

Riczu Villányi Cabernet Franc
11 000 Ft
Bonus point : 550 Ft
DÍJ: DECANTER WORLD WINE AWARD 2020, EZÜST MEDÁL

Organikus, vegyszermentesen művelt szőlő, nagyon magas terméskorlátozással (45 q / 1 ha), fenolos érettségben kézi szürettel és kézi bogyóválogatással. A feldolgozás során kizárólag természetes és vegán alapanyagokat használtunk fel. Az irányított erjesztést 8 napos körfejtés, majd közvetlen préselés követte.
A bort 225 literes első töltésű magyar és francia “bordeaux” típusú tölgyfahordókban 24 hónapon keresztül finom seprőn (sur lie), rendszeresen kevergetve (battonage) érleltük.
A szép piros bogyóknak köszönhetően a bor mély bársonyos rubinvörös színt kapott némi lilás árnyalattal.
A bornak kifinomult bordói illata van, melyből árad az erő.
Az érett gyümölcsösség mellett szeder, áfonya, szilvalekvár és erdei szamóca kellemesen fanyar ízvilága dominál, de érezzük a hordóból származó fűszerességet is, mely kis vaníliával, valamint a kökény, a csokoládé és a kávé aromáival elegyedik.
Fajtajelleg, sokrétű, nagy extrakt tartalom, feszes szerkezet, szép hordó, jól integrált savtartalom, szép textúra, intenzív aroma és szépen lekerekedett tannin szerkezet jellemzi a bort.
Ez egy tüzesen fiatal, de testes, komoly, egyensúlyos és elegáns bor hosszú utóízzel, némi újvilági beütéssel.
A bor struktúrája többéves érlelést tesz lehetővé.
Ez a tökéletes vörösbor méltóan képviseli a Villányi Borvidék hírnevét.
Info
Colour
Vörös
Varietal
Cabernet Franc
Region
Villány
Producer
Riczu Tamás
Character
Száraz
Vintage
2018
Volume
0,75 l
Alcohol
15%
Article No.
134392
Similar products
Opinions
Be the first to review this product!
Márkatörténet
Riczu Tamás Borászata a Villányi Borvidék közepén Siklóson, az Akasztófa dűlőben található.

A borászat 7 ha szőlőterületen tudatos, környezetbarát, vegyszermentes műveléssel olaszrizling, kékfrankos, merlot, cabernet sauvignon és cabernet franc szőlőfajtákat termel.

A borok kizárólag természetes, állati származékoktól mentes (vegán) alapanyagok felhasználásával készülnek, évente maximum 40-50 ezer palackkal, Villányi védett eredetű CLASSICUS, PREMIUM valamint SUPER PREMIUM minősítéssel kerülnek forgalomba.

A vállalkozás modern, korszerű gépparkja segítségével saját szőlőterületein kívül mintegy 40 hektáron végez bérmunkában szőlőművelést, bér borfeldolgozást, bér borpalackozást Riczu Tamás szakmai irányításával és közreműködésével a környék borászatai, szőlőtermelői részére.

A borokat a borászatban, kis - és nagykereskedelmi forgalomban és a vendéglátásban lehet megvásárolni, illetve fogyasztani.

SUPER PREMIUM borainkkal Anglia (London), Ausztria, Svájc, Csehország és néhány észak-európai ország színvonalas éttermeiben is találkozhatnak a minőségi borok kedvelői.

A borászat filozófiája:

“Célunk és küldetésünk, hogy megismertessük a magyar borkedvelőkkel a kulturált borfogyasztást, képviseljük és népszerűsítsük a minőségi borokat, nemzetközi szinten pedig bizonyítsuk, hogy Magyarországon fantasztikus borvidékek vannak, amelyek kiváló minőségű magyar borokat adnak a világnak.

Minőségi terméket szeretnénk alkotni úgy, hogy ugyanakkor egy élhető, egészséges környezetet hagyunk hátra.

Ez a mi életre szóló küldetésünk.

Fogyasztóink szeretete és elégedettsége a legfőbb bizonyítéka annak, hogy jó úton járunk.”