2HA Tabunello

2HA Tabunello
11 990 Ft
Bonus point : 600 Ft
Alapja a sangiovese grosso, őshazája Toszkána. Rendkívül későn érő fajta, a radikális terméskorlátozás elengedhetetlen. Ha így nevelik világklasszis nagy borokat képes adni, hihetetlen nagy érési potenciállal. Már az etruszkok majd a rómaiak is termesztették, 2500 évre visszamenőleg jegyzik. Magyarországon elsőként és jelenleg egyedül mi foglalkozunk vele. Ha pedig nem így lenne, akkor az csak azért lehet, mert a római birodalom idején Pannónia tartományban már megjelent, és bort is készíthettek belőle.
Info
Colour
Vörös
Varietal
Sangiovese Grosso
Region
Badacsony
Producer
2HA
Character
Száraz
Vintage
2021
Volume
0,75 l
Alcohol
13%
Article No.
187902
Similar products
Opinions
Be the first to review this product!
Márkatörténet
A 2HA Szőlőbirtok és Pincészet a badacsonyi borrégióhoz tartozó Szent György-hegyen műveli a maga immár 2x2 hektárnyi szőlőjét. A név a birtok apró méretét jelzi, így ez a garancia arra , hogy képesek vagyunk a területeinket teljes odafigyeléssel és odaadással művelni, a termésből pedig a lehető legjobb bort készíteni. Boutiqe-borászatunk filozófiája nem a jelenről szól, hanem erről az útról amely sohasem ér véget.
A déli fekvésű területeink mikroklímája és a változatos, ásványokban gazdag vulkáni eredetű élő talaj teszi lehetővé ezt a kísérletezést. A boraink mindegyike kizárólag hordós érlelésű, a fehér- és vörösborok jó része pedig fában is erjed.

A természetesség jegyében kerülünk minden olyan beavatkozást, ami a bor eredeti aromagazdagságát csökkentené. Kerüljük a derítést, és a fehérboraink is szűretlenek, és a holdnaptár szerint palackozzuk őket.

A borvidéken ma még szokatlan módon a hangsúlyt a vörösborokra helyezzük, amivel csak a filoxéravész előtti balafonfelvidéki hagyományokat követjük. A fajtaválasztékunkban Magyarországon egyedüliként kísérletezünk az ősi etruszk eredetű toszkán sangiovesevel, amiből Tabunello néven készítünk borokat.