Pécseli Chardonnay

Pécseli Chardonnay
6 500 Ft
Bonus point : 325 Ft
A teljes érésből származó finom savérzet és a késői szüret gyümölcsössége, zamatgazdagsága határozza meg a bor karakterét. A hordós érlelés megteremtette a bor harmóniáját, ízét és illatát pörkölt kakaóbabtöret jegyeivel egészítette ki. Színe közepes szalmasárga. Illatában friss mezei illat, akácvirág, érett citromhéj köszön vissza. A harmonikus, finom savérzet fehérhúsú őszibarack, körte, alma, kajszi zamattal párosul. Elegáns, kifinomult, hosszú lecsengésű tétel. Az első szüretre 2017. szeptember 11-én a másodikra szeptember 28-án került sor. Mindkét tételnél azonos módon, kíméletes préseléssel kinyert must természetesen, spontán módon erjedt tartályban 18-19 fokon minden adalék és kezelőanyag nélkül. Az újbor finomseprővel együtt került 1/3 részben új és 2/3 részben kétszer, háromszor töltött burgundi hordóba, ahol 8 hónapot töltött. Fejtést követően további 10 hónapot érlelődött hordóban alacsony szintű kénezés mellett.
Info
Colour
Fehér
Varietal
Chardonnay
Region
Etyek-Buda
Producer
Pécseli Pince
Character
Száraz
Vintage
2020
Volume
0,75 l
Alcohol
13,5%
Article No.
191130
Similar products
Opinions
Be the first to review this product!
Márkatörténet
A Pécseli Pince jelképe a 3/P = 3/PÉCSELI a közös nevezőt fejezi ki: a szőlő, a bor, a természet közelsége jelenti számunkra azt az egységet, amire a családi pincénk épül. Pécseli József és Ágnes szőlész-borász kertészmérnökök, Mariann borkedvelő közgazdász, francia kitekintéssel. Közös bennünk a töretlen hit, a lelkesedés, hogy Etyeken komplex, elegáns, a terroirt-t bemutató borokat lehet és érdemes készíteni. Etyeken, 1,5 ha területen gazdálkodunk, boraink kizárólag saját termesztésű szőlőből készülnek. Az ökológia szemlélet meghatározza pincénk egész működését. Szőlőfajtáinkat, a Chardonnay-t, Pinot noir-t, Pinot gris-t, és Zenitet a termőhelyi adottságok figyelembevételével választottuk ki. Gondosan ügyelünk a terméskorlátozásra, hogy a valódi fajta és terroir jellegek minél jobban megjelenjenek a borban. Természetes borokat készítünk, optimális, teljes érésben szüretelve. Fajtánkként több szüreti időpontot is választunk, így borainkra jellemző a természetes gazdagság és harmónia. A borok saját természetes fejlődési útjukat járják be: spontán erjesztést követő hosszú, természetes tisztulás és érlelés után elegáns, finom savérzettel az érett szőlő gazdagsága kerül a palackba. Mindannyian hisszük, hogy a bor egyszerre misztikum és egyszerű valóság, benne van az életünk, munkánk, örömünk, és hálánk. Tudjuk, hogy a mi munkánk a Teljesség szolgálatában áll, figyelünk, szeretjük, és kísérjük, hozzátesszük, amit tudunk, úgy hisszük ebben áll a mi feladatunk.