Karádi-Berger Száraz Tokaji Szamorodni

Karádi-Berger Száraz Tokaji Szamorodni
Karádi-Berger Száraz Tokaji Szamorodni
Karádi-Berger Száraz Tokaji Szamorodni
Karádi-Berger Száraz Tokaji Szamorodni
6 990 Ft
Bonus point : 350 Ft
A klasszikus tokaji testes, száraz bor. Illatában aszalt és kandírozott gyümölcsök: sárgabarack, füge, alma és körte. Ízében mandula, zöld dió, a korty végén erőteljes sós, minerális jegyekkel.

A száraz szamorodni egy igazi késői szüretelésű bor. Október végén vagy november elején válogatjuk azokat a fürtöket, amelyek tartalmaznak botritiszes szemeket, de a cukorfok nem elég magas, ahhoz, hogy édes szamorodnit készítsünk. Bogyózást követően egy napot áztattuk ezután préseltük majd három évig hordóban érleltük.
Info
Colour
Fehér
Varietal
Szamorodni
Region
Tokaj
Producer
Karádi-Berger
Character
Száraz
Vintage
2016
Volume
0,5 l
Alcohol
15%
Article No.
195973
Similar products
Opinions
Be the first to review this product!
Márkatörténet
Egy családi tulajdonban lévő kis birtok, Karádi Szilvia és Berger Zsolt borászata. Vállalkozásunk az ezredfordulón hobbiként indult 0,5 ha szőlőterülettel, 2005-ben vásároltuk meg a borászat központi épületét Erdőbényén és addigra bővítettük 4 ha-ra a birtokot. Szilvia a Zemplénből, a közeli Háromhutáról származik, Zsolt Budapestről.

Tokaji természetesen…
A Tokaji Borvidék hagyományos szőlőfajtáival – Furmint, Hárslevelű, Sárgamuskotály – foglalkozunk. Szőlőterületeinket 2017 óta organikus módon műveljük. A termés mennyiségét tőkénként 0,8 – 1,5 kg közötti szintre korlátozzuk.

A borkészítés során arra törekszünk, hogy minél kevesebb beavatkozással hozzuk ki a gyümölcsben rejlő értékeket, mutassuk meg a termőtájra és a szőlőfajtára jellemző illatokat, ízeket és a vulkáni talajra jellemző sós ásványosságot. Éppen ezért borainkat spontán módon erjesztjük, kerüljük a fajélesztők és enzimek használatát, kizárólag természetes derítőszereket használunk és igyekszünk alacsonyan tartani a kén szintjét