Products
New arrivals
Products on sale
Wine
Sparkling
Wine Selection
Wine Experience
Tonic
Must
Goose Liver
Book
New arrivals
Products on sale
181378|181378
Wine
[175]
248354|181378
Sparkling
[19]
196915|181378
Wine Selection
[2]
960086|181378
Wine Experience
[6]
360550|181378
Tonic
[4]
698413|181378
Must
[1]
836993|181378
Goose Liver
[2]
391717|181378
Book
[3]
Profile
WOLT
WINE NOT?
WOLT
WINE NOT?
Wine Regions
Cart is empty.
Click here to buy
Change language:
:
Main category
Wine
Karádi-Berger Száraz Tokaji Szamorodni
6 990
Ft
Bonus point : 350 Ft
pcs
Add to cart
A klasszikus tokaji testes, száraz bor. Illatában aszalt és kandírozott gyümölcsök: sárgabarack, füge, alma és körte. Ízében mandula, zöld dió, a korty végén erőteljes sós, minerális jegyekkel.
A száraz szamorodni egy igazi késői szüretelésű bor. Október végén vagy november elején válogatjuk azokat a fürtöket, amelyek tartalmaznak botritiszes szemeket, de a cukorfok nem elég magas, ahhoz, hogy édes szamorodnit készítsünk. Bogyózást követően egy napot áztattuk ezután préseltük majd három évig hordóban érleltük.
To Favourites
Recommend
Print
Comparison
Question about the product
Info
Colour
Fehér
Varietal
Szamorodni
Region
Tokaj
Producer
Karádi-Berger
Character
Száraz
Vintage
2016
Volume
0,5 l
Alcohol
15%
Article No.
195973
Similar products
Opinions
Be the first to review this product!
More reviews and write review
Márkatörténet
Egy családi tulajdonban lévő kis birtok, Karádi Szilvia és Berger Zsolt borászata. Vállalkozásunk az ezredfordulón hobbiként indult 0,5 ha szőlőterülettel, 2005-ben vásároltuk meg a borászat központi épületét Erdőbényén és addigra bővítettük 4 ha-ra a birtokot. Szilvia a Zemplénből, a közeli Háromhutáról származik, Zsolt Budapestről.
Tokaji természetesen…
A Tokaji Borvidék hagyományos szőlőfajtáival – Furmint, Hárslevelű, Sárgamuskotály – foglalkozunk. Szőlőterületeinket 2017 óta organikus módon műveljük. A termés mennyiségét tőkénként 0,8 – 1,5 kg közötti szintre korlátozzuk.
A borkészítés során arra törekszünk, hogy minél kevesebb beavatkozással hozzuk ki a gyümölcsben rejlő értékeket, mutassuk meg a termőtájra és a szőlőfajtára jellemző illatokat, ízeket és a vulkáni talajra jellemző sós ásványosságot. Éppen ezért borainkat spontán módon erjesztjük, kerüljük a fajélesztők és enzimek használatát, kizárólag természetes derítőszereket használunk és igyekszünk alacsonyan tartani a kén szintjét
Most popular products
Recommended products
Certificate
Newsletter
I agree to handle my data and accept the
Privacy Policy
.
Sign up
Re email
Cookie settings
Our website uses cookies that are essential for basic operation. You can enable marketing related cookies for broader functionality. In this case you also accept the
privacy policy
I don´t agree
I Agree
Cookie settings