Patricius Katinka

Patricius Katinka
5 990 Ft
Bonus point : 300 Ft
DÍJ: 100 LEGJOBB MAGYAR BOR DÍJAZOTT

A késő őszi szüret során válogatott fürtök egyaránt tartalmaztak egészséges, túlérett és botritiszes szőlőszemeket. A tokaji bor alapját illatban és ízben a furmint és a sárgamuskotály határozott fajtajegyei adják meg. Ásványosság, lendületes egyensúly jellemzi hihetetlen hosszú lecsengéssel és krémességgel.
Info
Colour
Fehér
Varietal
Fehér cuvée
Region
Tokaj
Producer
Patricius
Character
Édes
Vintage
2021
Volume
0,375 l
Alcohol
12,5%
Article No.
232781
Similar products
Opinions
Be the first to review this product!
Márkatörténet
A tokaji borvidéken található Patricius Borházat a Kékessy család múltból táplálkozó és a jövő iránt érzett borászati elhivatottsága hívta életre. Tulajdonosai Kékessy Dezső és lánya, Kékessy Katinka. A család felmenői apai és anyai ágon már a XVIII. századtól ismert szőlőbirtokosok Mátraalján és Tokaj-Hegyalján. A 8 történelmi első osztályú dűlő gazdagságát ötvöző 85 ha-os birtok központja Bodrogkisfaludon, a Várhegy-dűlőben épült fel az 1867-ben megjelent Tokaj-Hegyalja Albumban is szerepelő uradalmi présház átalakításával, melyhez ma már egy organikus stílusban épült, modern, gravitációs rendszerű borászat is csatlakozik, tökéletesen tükrözve a hagyományok és a korszerű modernitás együttélését a világörökségi tájban.

Tokaji borászatunk filozófiájának fontos része, hogy nagyra becsüljük a borvidék tradícióit. Tisztában vagyunk vele, hogy elődeink sokat elértek és azt is tudjuk, hogy ezeket a hagyományokat kell újra éleszteni és tovább adni. Együtt élünk a régi értékekkel és merítünk belőle, folytatjuk azt a munkát, amit elődeink elkezdtek és mindezt igyekszünk a mai kor emberének és kihívásainak megfelelően tenni. Tradíció, érték, egyediség, egyensúly – melyek kifejezik a hitvallásunkat. A történelem, az itt élő emberek tudása, tapasztalata és a természet egyedi, csak Hegyaljára jellemző karaktere jelenti számunkra az alapot, a munkához szükséges inspirációt. A harmóniára való törekvés, a természet örök körforgására is jellemző egyensúly keresése alapvetően határozza meg mind a szőlészeti, mind a pincemunkákat.

A Patricius a tokaji borvidék egyik meghatározó borászata. A borkészítésen túlmenően aktívan részt veszünk a borvidék kulturális életének szervezésében is. Szeretnénk tudatosítani a látogatókban, hogy a bor a tájban a helyi hagyományokból táplálkozva születik, ezért létfontosságú, hogy megőrizzük, pincelátogatásokon és borkostolókon keresztül bemutassuk kulturális és természeti értékeinket. A hegyaljai táj magával ragadó, jó lenne, ha jövő nemzedéke is gyönyörködhetne még benne, és ha tudnának majd együtt élni a környezet nyújtotta gazdag kulturális örökséggel. Majd két évtized tapasztalatával a hátunk mögött ma már tisztán látjuk, hogy felelősségteljes feladatot kaptunk a sorstól, az élettől. Ez a feladat pedig nem más, mint modern, letisztult és elegáns formában visszaadni azt a természeti csodát és felhalmozott emberi értéket, amelyet Tokaj-Hegyalja magában foglal.