Kreinbacher Brut Classic

Kreinbacher Brut Classic
8 990 Ft
Bonus point : 450 Ft
Fehérhúsú gyümölcsök, némi virág és keksz – már illatában ígéretes aromákat sorakoztat fel. A furmintra jellemző gyümölcsösség mellett a pezsgőkészítés favoritjának számító chardonnay alapozza meg az elegáns összképet. Ízében a frissítő grapefruit és lime mellett barack érződik, részletgazdag karakterét briós, mogyoró, némi só fokozza. Habzása kellemes és kitartó, miközben a dosage ideális egyensúlyt biztosít. Minden újabb alkalommal jó választás.

Szőlőfajták: furmint, chardonnay, pinot blanc.
Info
Colour
Fehér
Varietal
Fehér cuvée
Region
Somló
Producer
Kreinbacher
Character
Brut
Volume
0,75 l
Alcohol
12%
Article No.
235747
Similar products
Opinions
Be the first to review this product!
Márkatörténet
Kreinbacher József 2002-ben alapította a birtokot és vásárolta első dűlőit a Somló hegyen. 2003 óta folyamatos az ültetvények újratelepítése és a szőlészet, a borászat fejlesztése, hogy a terroirt leginkább kifejező borok születhessenek meg. Mára mintegy 48 hektáron gazdálkodunk organikusan és évente további 20-30 hektárról szüretelünk.

Történetünk 2011-ben érkezett következő nagy állomásához az Európai Uniós támogatással megvalósult új birtokközpont, borászat és pezsgőpincészet átadásával. Az első itt készített pezsgők 2014-ben mutatkoztak be, újabb fejezetet nyitva a borvidék történetében.

2015 tavaszától egyedi kialakítású szobák és bistro, borbár várja mindazokat, akik még közelebbről szeretnék felfedezni Somló borait és dűlőit, vagy a tradicionális pezsgőkészítés lépéseivel ismerkednének.