Holdvölgy Intuition No4. Tokaji Félszáraz Kabar

Holdvölgy Intuition No4. Tokaji Félszáraz Kabar
10 000 Ft
Bonus point : 500 Ft
A kabar önálló dűlőszelekcióinak 3. évjárata.

Illatában körtével, mandarinnal, őszibarackkal és kardamommal találkozhatunk. Dinamikus és kivételes vonalvezetésű ízjegyeit körte és fehérhúsú grapefruit, valamint vanília selymes és egzotikus aromája jellemzi. Lendületesen áradó zamatok, finom fűszerek mellett kibontakozó elegáns bor.

Az Intuition No4. 2019 száraz kabar tételünkből mindösszesen 1.200 palack kerül forgalomba.
Info
Colour
Fehér
Varietal
Kabar
Region
Tokaj
Producer
Holdvölgy
Character
Száraz
Vintage
2020
Volume
0,75 l
Alcohol
14,5%
Article No.
239777
Similar products
Opinions
Be the first to review this product!
Márkatörténet
A Holdvölgy Borbirtok a világhírű Tokaji borvidék szívében, Magyarországon, Európa mértani közepétől néhány kilométerre, Mádon található. A Mádi-medence talajtanilag, éghajlatilag, makro- és mikroklímáját illetően is különleges helyet foglal el a borászat világában. Mád – a borvidék meghatározó települése volt a történelem során – már a XV. században is létezett, a legrégebbi oklevelekben is mezővárosként említik. A múltban bárók, grófok, nemes urak és borkereskedők találkozóhelye volt. Itt dőlt el borászati és kereskedelmi szempontból a borvidék sorsa.

A Holdvölgy 27 hektáron gazdálkodik. Birtokaik Tokaj-Hegyalján, Mád legkiválóbb területein, 7 különböző dűlő 23 parcelláján terülnek el. Az érlelő pince összesen 1,8km hosszú járataival a környék egyik legrégebbi és leghosszabb pincerendszere, amelynek egyes részeit már a XV. században elkezdték megépíteni.

Ezek együtt biztosítják a hátteret és lehetőséget a Holdvölgy céljainak eléréséhez.

A borászat megalapításának kezdete egy születésnapi ajándékhoz kapcsolódik. Az egyhektáros szőlőterületből 2019-re a Birtok 27 hektáros lett, amely fejlődésének célja egy ikonikus, nemzetközi márka megalapításának víziója volt. A világ valamennyi nagy borvidékét számba véve a 21. század elején erre kizárólag Tokaj-Hegyalja és azon belül Mád adott lehetőséget.