Páger Mátyás Tramini-Cserszegi Fűszeres Narancsbor

Páger Mátyás Tramini-Cserszegi Fűszeres Narancsbor
5 590 Ft
Bonus point : 280 Ft
A Hajmal-dűlő Szücsi és Pata között, a Kecskekő déli oldalában található. Innen szüreteltük az alapanyagokat, a cserszegi fűszerest és a piros traminit. Kézi bogyózást követően két hétig erjedtek nyílt kádban, majd egy rövid tartályos pihentetés után kerültek összeházasításra a következő arányban: 30% cserszegi, 70% tramini. A két illatos fajta a héjon tartásnak köszönhetően nem eredményezett egy parfümös bort, aromatikája ugyanakkor rendkívül rétegzett: aszalt citrusfélék, kardamom, szerecsendió, gyömbér, méhviasz és egy kezdődő mézesség vehető észre illatában és ízében. Savvezérelt, moderált alkoholú narancsbor, amely a gasztronómiában igazán sokoldalúan alkalmazható.

Szőlőfajták: 70% tramini, 30% cserszegi fűszeres.
Info
Colour
Narancs
Varietal
Fehér cuvée
Region
Mátra
Producer
Páger Mátyás
Character
Száraz
Vintage
2019
Volume
0,75 l
Alcohol
13,5%
Article No.
272297
Similar products
Opinions
Be the first to review this product!
Márkatörténet
A Páger Pince egy, a Mátrában, Gyöngyöspatán működő, 2 hektáros területtel rendelkező, öko szemléletű borászat. Ennek megfelelően szőlőinket, melyek nagyobbrészt a Gereg-dűlőben találhatók, vegyszermentesen gondozzuk, míg a pincében borászati segéd- és adalékanyagtól mentesen dolgozunk. Alacsony kénszintre törekedve készítjük borainkat. Mint minden fiatal kisborászatra, így ránk is jellemző a kísérletezőkedv, akár a szőlőfajtákat, akár a borfajtákat illetően. A majd' 10 hónapos hordós érlelésen átesett, szűretlenül palackozott vörösboraink, úgy mint a kékfrankos, a cabernet franc vagy a cabernet sauvignon ebben az évben biztosan színesíti palettánkat, ahogy a reduktív és oxidatív technológiát ötvözve készített narancsborunk (Tramini X Cserszegi Fűszeres), rajnai rizling, szürkebarát, zöldveltelini is. Törekszünk a terület adta, természetes (és éppen ezért rendkívül izgalmas) ízek minél hűbb visszatükrözésére, s az sem titkolt vágyunk, hogy limitált szériás borainkat legszívesebben ételek mellett, tehát a gasztro világában látnánk viszont.