Kristinus Liquid Sunshine

Kristinus Liquid Sunshine
7 500 Ft
Bonus point : 375 Ft
Szőlőültetvényeinket fenntartható módon, a természet iránti legnagyobb tisztelettel műveljük. Annak érdekében, hogy megmutathassuk a terroir igazi és legszebb arcát, minden borunkat egészséges, vegyszermentes fürtökből, a lehető legkisebb beavatkozással készítjük.

Liquid Sunshine tételünk megálmodásakor egyetlen cél lebegett a szemünk előtt: palackba zárni a nyarat, megmutatni, milyen érzés a déli parti hőségben a sorok között zummögő rovarokat hallgatni, az egyre nagyobb, roppanós szőlőfürtök ölelésében.

Mély narancs árnyalatok, alacsony beavatkozás, kézzel szüretelt chardonnay-ból, ami 24 napon keresztül erjedt héjon amfórában. Préselés után szürkebarát narancsborunkkal házasítottuk, majd szűrés nélkül palackoztuk.

12 fokra hűtve ajánljuk - azonban előtte mindenképp bizonyosodjunk meg róla, hogy van néhány jóbarát a közelben, akivel megoszthatjuk. Természetes seprőt tartalmazhat, így bontás előtt felrázandó.

Szőlőfajták: chardonnay, szürkebarát
Info
Colour
Narancs
Varietal
Fehér cuvée
Region
Balatonboglár
Producer
Kristinus
Character
Száraz
Vintage
2020
Volume
0,75 l
Article No.
332626
Similar products
Opinions
Be the first to review this product!
Márkatörténet
KRISTINUS BORBIRTOK FILOZÓFIÁJA:

Talaj, nap, hold, csillagok

Csak a tápanyagban és humuszban gazdag, élő és egészséges talaj adhatja a legjobb alapanyagot. A birtok életének minden területén arra törekszik a Kristinus, hogy a lehető legkisebb ökológia lábnyommal létezzen és dolgozzon - a természet részeként. Minden döntésükben a fenntarthatóságot helyezik az első helyre, olyan apró részletek esetében is, mint a palack súlyának kiválasztása, a megújuló energiaellátás alkalmazása, a házi kovászos kenyér készítése vagy akár az egyszer használatos műanyagok elhagyása.

VINIFIKÁCIÓ

A szőlőterületek 2018 vége óta teljes mértékben a biodinamikus szemlélet kritériumai szerint vannak művelve. Ez nem mást jelent mint, hogy a szőlőt és az azt körülvevő teljes környezetet egységes egészként kezelik, mely nem elválasztható egymástól. Ebben a rendszerben fontos a területek biodiverzitása, ahol minden élőlény és mikroorganizmus a saját szintjén kiemelt szerepet játszik. A biodinamika elveinek megfelelően - akárcsak az embereknél - a tünetek kezelése helyett fontos a törekvés a lehető legerősebb immunrendszer kialakítására a szőlőben.

Felszívódó permetszerek, gyomirtó és műtrágya helyett természetes preparátumokat használnak a növényvédelemben. Ez állandó jelenlétet igénylő folyamat, ezért az emberi munka pótolhatatlan. Ahogy mondják, egy séta a szőlőben felér két permetezéssel - a Kristinusnál pedig szeretnek sétálni.

BORKÉSZÍTÉS

Ahogy a szőlőben úgy a pincében is törekszik a Kristinius a legkevesebb beavatkozásra. Azon dolgoznak, hogy a talaj és az éghajlat tulajdonságai a lehető legjobban érvényesülhessenek a szőlőben, ezáltal a borok valósan tükrözzék a terroirt. Az itt végzett munka a természettel való együttműködésről szól, melynek célja, hogy a lehető legjobb minőségű borok kerüljenek palackba. Ebben az esetben visszatérni az alapokhoz előrelépést jelent, így többek között olyan borkészítési eljárásokat is alkalmaznak, mint például az ősi pezsgőkészítési technológia, a pétillant naturel, vagyis PETNAT.