Riczu Symbol Cuvée

Riczu Symbol Cuvée
11 000 Ft
Bonus point : 550 Ft
DÍJ: DECANTER WORLD WINE AWARDS 2020, BRONZ MEDÁL

Vegyszermentesen művelt szőlő, organikus gazdálkodás, terméskorlátozás (70 q / 1 ha), gondosan végzett kézi szüret, kézi bogyóválogatás és kíméletes szőlőfeldolgozás jellemzi a bor készítését.
Érlelése 20 hónapon keresztül 225 literes új tölgyfahordóban finom seprőn (sur lie) folyamatos kevergetés (battonage) mellett zajlott.
A bor készítése során kizárólag természetes és vegán anyagokat használtak fel.
Házasítása palackozás előtt hordóválogatással történt.
A bor rubinvörös színű és intenzív illatú, melyben a fekete ribizli, a szeder és a csokoládé dominál, ízében pedig a fűszeres, erdei gyümölcsös aromák harmonikus találkozása valósul meg vaníliás lecsengéssel.
Szép sav és emelkedett struktúra jellemzi ezt a komoly, hosszú, egyensúlyos bort.
Fiatal, hosszú érlelési potenciállal rendelkező modern, elegáns bor, lekerekedett tannin szerkezettel.

Szőlőfajták: cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc.
Info
Colour
Vörös
Varietal
Vörös cuvée
Region
Villány
Producer
Riczu Tamás
Character
Száraz
Vintage
2018
Volume
0,75 l
Alcohol
14,5%
Article No.
387827
Similar products
Opinions
Be the first to review this product!
Márkatörténet
Riczu Tamás Borászata a Villányi Borvidék közepén Siklóson, az Akasztófa dűlőben található.

A borászat 7 ha szőlőterületen tudatos, környezetbarát, vegyszermentes műveléssel olaszrizling, kékfrankos, merlot, cabernet sauvignon és cabernet franc szőlőfajtákat termel.

A borok kizárólag természetes, állati származékoktól mentes (vegán) alapanyagok felhasználásával készülnek, évente maximum 40-50 ezer palackkal, Villányi védett eredetű CLASSICUS, PREMIUM valamint SUPER PREMIUM minősítéssel kerülnek forgalomba.

A vállalkozás modern, korszerű gépparkja segítségével saját szőlőterületein kívül mintegy 40 hektáron végez bérmunkában szőlőművelést, bér borfeldolgozást, bér borpalackozást Riczu Tamás szakmai irányításával és közreműködésével a környék borászatai, szőlőtermelői részére.

A borokat a borászatban, kis - és nagykereskedelmi forgalomban és a vendéglátásban lehet megvásárolni, illetve fogyasztani.

SUPER PREMIUM borainkkal Anglia (London), Ausztria, Svájc, Csehország és néhány észak-európai ország színvonalas éttermeiben is találkozhatnak a minőségi borok kedvelői.

A borászat filozófiája:

“Célunk és küldetésünk, hogy megismertessük a magyar borkedvelőkkel a kulturált borfogyasztást, képviseljük és népszerűsítsük a minőségi borokat, nemzetközi szinten pedig bizonyítsuk, hogy Magyarországon fantasztikus borvidékek vannak, amelyek kiváló minőségű magyar borokat adnak a világnak.

Minőségi terméket szeretnénk alkotni úgy, hogy ugyanakkor egy élhető, egészséges környezetet hagyunk hátra.

Ez a mi életre szóló küldetésünk.

Fogyasztóink szeretete és elégedettsége a legfőbb bizonyítéka annak, hogy jó úton járunk.”