Ujvári Szent György-hegyi Olaszrizling

Ujvári Szent György-hegyi Olaszrizling
6 990 Ft
Bonus point : 350 Ft
Hozamkorlátozott szőlőterületről szüretelt szőlőből készült bor. Illatában gazdag, körtés jegyek dominálnak, friss alma, mellette a hordó érintése érződik. Ehhez csatlakozik ízleléskor testesség, jó egyensúly, melyhez az évjáratnak köszönhető savgerinc szolgál alapul. Díszes, fehér virágos, hosszú struktúra. 500 és 1000 literes magyar tölgyfahordóban erjedt hőmérsékletkontrollal alacsony hőmérsékleten, majd 5 hónapot érlelődött finom seprőn. A hordóhasználatnál a cél, hogy segítse a széles-hosszú struktúra kibontakozását, de az aromaprofilban az olaszrizling karakterét ne befolyásolja.
Info
Colour
Fehér
Varietal
Olaszrizling
Region
Badacsony
Producer
Ujvári Vivien
Character
Száraz
Vintage
2021
Volume
0,75 l
Alcohol
13%
Article No.
388494
Similar products
Opinions
Be the first to review this product!
Márkatörténet
Az 1850-es években a Szent György-hegy nyugati részén, a Csendár dűlőben kezdett szőlőművelésbe Ujvári János. 1935-ben Ujvári Pál további területet vásárolt a hegy déli oldalán. Ebben az időben anyai ágon Kozma Teréz hozományaként egy déli fekvésű területtel bővült a szőlőbirtok.

A jelenlegi parcellákat 1955-ben telepítették, - 65 évnél is idősebb tőkék sorai alkotják a szőlőterületet. A tőkepótlás folyamatos. A kíméletes tőkénként átgondolt metszéssel és zöldmunkával célunk az ültetvény állapotának megőrzése.

A bazalt színei

Narancssárga és "bazaltszürke" - az UJVÁRI arculat színei, amelyhez az inspirációt a vulkanikus eredetű bazalt adta. A Szent György-hegyre is jellemző kőzet izzó, narancssárga láva formájában kerül a felszínre, majd gyors lehülést követően nyeri el jellegzetes hűvös, sötétszürke színét.