Haraszthy Fantastico Malbec

Haraszthy Fantastico Malbec
Info
Colour
Vörös
Varietal
Malbec
Region
Argentína
Producer
Haraszthy
Character
Száraz
Vintage
2019
Volume
0,75 l
Alcohol
14%
Article No.
432524
Website
Similar products
Opinions
Be the first to review this product!
Márkatörténet
A borászatot 1996-ban az argentin származású, de Kaliforniában és Magyarországon is otthon levő Carlos Coelho alapította Etyeken, az Öreghegyen. A névadó Haraszthy Ágoston, a kaliforniai szőlőkultúra atyja, aki példát állított fel azzal, hogy a tradicionális értékeket sikeresen ötvözte a modern szemlélettel. Az elmúlt két évtized során, ezt az értékrendet szem előtt tartva készítjük karakteres borainkat az Etyek-Budai Borvidéken a borász, Pázmányi Dániel vezetésével.

123 hektár területtel rendelkezünk, ezzel a Haraszthy Pincészet az Etyek-Budai borrégió második legnagyobb földbirtokosa. Területeink 7%-a Etyeken az Öreghegyen, a pincészet szomszédságában található. Innen szüreteljük Öreghegy névre keresztelt dűlőszelektált borainkat és a pezsgő alapbort. A fennmaradó 93% Válon található, ami nagyrészt új telepítésű szőlő, ebből a tavalyi évben 61 hektárról szüreteltünk.

A magyar fajták mellett foglalkozunk Burgundia fő szőlőfajtáinak helyi, etyeki tökéletesítésével is. Boraink legnagyobb részben az alábbi fajtákból készülnek: Irsai Olivér, sauvignon blanc, chardonnay és pinot noir. Cuvée készítésekor szürkebarát, királyleányka és zenit szőlőfajtákat is használunk. Hisszük, hogy úgy lehet egyedi, karakteres jó borokat készíteni, ha a modern technológiát vegyítjük a hagyományos eljárásokkal.

Korszerű és kíméletes feldolgozási módszerrel dolgozunk, a bogyózást válogatási fázis előzi meg, majd a préselést követően irányított technológiával erjednek boraink. Csak kazein mentes kezelőanyagokat alkalmazunk a borkészítés során.