Anonym Ötlett Pinot Noir Rosé

Anonym Ötlett Pinot Noir Rosé
2 590 Ft
Bonus point : 130 Ft
Halvány rózsaszín szín, kékes árnyalatokkal. Piros bogyós gyümölcsillatokkal, ízében az eper, ribizli, cseresznye érezhető. Könnyed és légies rozé, amely nem tolakszik, elegáns és mégis nagyon szerethető, lendületes savakkal.

A 2020-as évjáratban újabb saját területről szüreteltünk Pinot Noirt rozénak. Az etyeki Hercegföldről és az Öreghegyről származó Pinot Noir termését a Tóra-dűlő termésével egészítettük ki. Az érett Pinot Noir fürtöket, kézzel szedtük, kisméretű szüretelő ládákba. A zúzás-bogyózást követően, hűtve, szárazjéggel, egy éjszakán át, zárt tartályban, valamint zárt présben áztattuk, majd a mustot kíméletes préseléssel nyertük. A must hideg ülepítését követően a tiszta mustot leszíneltük és fajélesztős beoltást követően 14 °C-on erjesztettük. A 2020-as Ötlett pinot noir rozét 2021 januárjában, derítés és szűrés után palackoztuk.
Info
Colour
Rosé
Varietal
Pinot Noir
Region
Etyek-Buda
Producer
Anonym Pince
Character
Száraz
Vintage
2020
Volume
0,75 l
Alcohol
12,5%
Article No.
451519
Similar products
Opinions
Be the first to review this product!
Márkatörténet
Jó párosításnak tűnik, megmutatni azt, amit ez a vidék tud: vibráló gyümölcsösséget, zamatot és amit a család apraja-nagyja hozzátesz: fiatalosságot, nyüzsgést, pezsgést.

Valamennyi területünk az Etyek-Budai borvidéken található, ahol egyedi ökológiai viszonyokkal találkozhatunk: lankás domb- és hegyoldalak, szeles fennsíkok jellemzik e tájat. A vegetációs időszak során, a gyakori napsütés és a folyamatos széljárás szárító hatása még nem jó évjáratokban is lehetővé teszi egészséges szőlő szüretelését. A fagykárok ritkák, bár az évi átlaghőmérséklet az országos átlagnál alacsonyabb. A terület csapadékellátottsága az országos átlaghoz közeli. Az altalaj és az alapkőzet jó vízháztartású területeket alakított itt ki. A talaj összetétele: meszes alapkőzet rajta lösz alapú illetve erdőmaradványos csernozjom. Mind klimatikus, mind ökológiai adottságai miatt a champagne-i borvidékhez hasonlítják