Holdvölgy Expression Tokaji Száraz Hárslevelű

Holdvölgy Expression Tokaji Száraz Hárslevelű
9 000 Ft
Bonus point : 450 Ft
Az I. osztályú Becsek-dűlő Mád minden idők egyik legizgalmasabb terroir-jegyeit felvonultató dűlője. A 2017-es évjáratú hárslevelű tiszta, fehér szirmú virágokkal nyíló illatában vilmoskörtével és egzotikus zöld teával találkozhatunk.

Körte, nyárialma, ananász és egres finom fűszeresség mellett gazdagítja intenzív ízkarakterét. Ez a bor újra egy feszes és dinamikus kifejeződése a Holdvölgy alkotta egyedien gazdag, harmonikus fajta-dűlő csodáknak.
Info
Colour
Fehér
Varietal
Hárslevelű
Region
Tokaj
Producer
Holdvölgy
Character
Száraz
Vintage
2018
Volume
0,75 l
Alcohol
13,5%
Article No.
452329
Similar products
Opinions
Be the first to review this product!
Márkatörténet
A Holdvölgy Borbirtok a világhírű Tokaji borvidék szívében, Magyarországon, Európa mértani közepétől néhány kilométerre, Mádon található. A Mádi-medence talajtanilag, éghajlatilag, makro- és mikroklímáját illetően is különleges helyet foglal el a borászat világában. Mád – a borvidék meghatározó települése volt a történelem során – már a XV. században is létezett, a legrégebbi oklevelekben is mezővárosként említik. A múltban bárók, grófok, nemes urak és borkereskedők találkozóhelye volt. Itt dőlt el borászati és kereskedelmi szempontból a borvidék sorsa.

A Holdvölgy 27 hektáron gazdálkodik. Birtokaik Tokaj-Hegyalján, Mád legkiválóbb területein, 7 különböző dűlő 23 parcelláján terülnek el. Az érlelő pince összesen 1,8km hosszú járataival a környék egyik legrégebbi és leghosszabb pincerendszere, amelynek egyes részeit már a XV. században elkezdték megépíteni.

Ezek együtt biztosítják a hátteret és lehetőséget a Holdvölgy céljainak eléréséhez.

A borászat megalapításának kezdete egy születésnapi ajándékhoz kapcsolódik. Az egyhektáros szőlőterületből 2019-re a Birtok 27 hektáros lett, amely fejlődésének célja egy ikonikus, nemzetközi márka megalapításának víziója volt. A világ valamennyi nagy borvidékét számba véve a 21. század elején erre kizárólag Tokaj-Hegyalja és azon belül Mád adott lehetőséget.