Béres Tokaji Aszú 6 puttonyos

Béres Tokaji Aszú 6 puttonyos
24 000 Ft
Bonus point : 1 200 Ft
DÍJ: INTERNATIONAL WINE CHALLENGE 2014, EZÜST MEDÁL

Az aranyszín ennél a bornál már narancsos árnyalattal egészül ki. Sűrű az illat, amelyben a hordós érlelés pörkölési jegyei mellett aszalt gyümölcsöket, viaszt, mézet és karamellt találunk. Az elegáns savgerinc olyan hatást hoz létre, amely miatt friss, sárga húsú trópusi gyümölcsökkel és citrusokkal telik meg a korty. A jelentős maradék cukor, a test és az alkohol beépül az elegáns szerkezetbe. A lecsengés teafűvel, kamillával zárul. Ünnepivé tesz bármely pillanatot.

Virágos, gyümölcsös, mézes jegyek jellemzik, az édesség és markáns savak tökéletes egyensúlya teszi harmonikussá.
Info
Colour
Fehér
Varietal
Aszú
Region
Tokaj
Producer
Béres
Character
Édes
Vintage
2008
Volume
0,5 l
Alcohol
10,5%
Article No.
466591
Similar products
Opinions
Be the first to review this product!
Márkatörténet
Talán meglepetéssel szolgál, hogy a Béres név, mely a Béres Cseppel vonult be a köztudatba, most egy más arcát mutatja meg. Vagy talán nem is annyira meglepő ez?

Azt valljuk, hogy a tokaji bor és a Béres Csepp egy ponton mindenképpen összeköthető: mindkettő valódi hungarikum. Hungarikumot szolgálni, értékeit, hírnevét, rangját építeni megtisztelő, nemes és egyúttal felelősségteljes feladat. Erre vállalkoztunk, amikor a világ ezen páratlan részén, Tokaj-Hegyalján, a festői Erdőbényén 2002-ben birtokot vásároltunk és pincészet kialakításába kezdtünk.

Célunk a kezdetektől az volt, hogy a Birtokhoz tartozó történelmi dűlőkből származó szőlőből modern szemlélettel és eszközökkel Tokaj-Hegyalja rangjához méltó, nagy borokat alkossunk. Ma már büszkén mondhatjuk, hogy ezt a célt elértük: a kiváló talajadottságoknak, a mikroklímának, hozamkorlátozásnak és a hozzáértő, kíméletes feldolgozásnak köszönhetően már az első, 2003-as évjáratból igen szép, ígéretes borokkal mutatkozhattunk be, melyeket azóta is további sikerek követnek hazánkban és külföldön egyaránt. A „Minden cseppje Béres” jelmondatunk azt szeretné közvetíteni, hogy a borászatunkat is jellemzik a megszokott béreses értékek: a minőség, a megbízhatóság, a kitartás.

A Béres Szőlőbirtok fiatalos, lendületes borászat, igazi színfolt Tokaj-Hegyalján. De nemcsak mi, hanem Erdőbénye is fiatalos lendületet vett az elmúlt években: egymást érik a hangulatos és színvonalas fesztiválok, mint például a hegyikerékpározás szerelmeseinek rendezett Drótszamár Fesztivál vagy a már hagyománynak számító augusztusi Bor, mámor…Bénye gasztro- és kulturális fesztivál. A programokhoz jó szórakozást, a borokhoz jó egészséget kívánunk!