Sziegl Csákányos Kadarka

Sziegl Csákányos Kadarka
8 990 Ft
Bonus point : 450 Ft
“Szeptember közepi szüret, mindössze 750db 30 év körüli tőke, karós bakművelés, lóval szántva. Bogyózás után 10 napig volt héjon, napi 1-2-szeri csömöszölésel. 10 hónapig érlelődött kishordóban és tartályban. Palackozás előtt kapott kimutathatatlanul kevés ként, amely a nébih szerint nulla volt. Augusztus eleji töltés gravitációsan. Elvileg erre mondják a hajósiak, hogy helyi kadarka változat. Egyébként nagyon heterogén, de értékes szerintem.”
Szerintem is értékes, nem is kérdés, karakteres, felismerhető és jól elkülöníthető a másik két kadarkától a pincénél. Nekem ez a zsánerem, mert van benne egy mélyen húzódó fűszeresség és a jó értelemben még zöldes jegyei is vannak, amit a fajtában nagyon kedvelek. Másfelől meggy, rebarbara és főleg mazsola, fahéjas villanásokkal, amit talán a hordó adott hozzá. Szuper savak és pici csípősség. Sokrétű és izgalmas, nekem nagyon tetszett. Kár, hogy nagyon kevés van belőle, mindössze 340 sorszámozott palack. Aki szerencsés még hozzájuthat itt-ott!”
Info
Colour
Vörös
Varietal
Kadarka
Region
Hajós-Baja
Producer
Sziegl Pince
Character
Száraz
Vintage
2020
Volume
0,75 l
Alcohol
12%
Article No.
483944
Similar products
Opinions
Be the first to review this product!
Márkatörténet
Minden egy ajándékba kapott szőlőparcellával kezdődött 2012-ben. A több mint 80 éves földterület mellé kölcsönbe megszereztük az első hordónkat is, ezek a szerencsés történések vezettek a Sziegl Pince létrejöttéhez.

Az első borunk egy kadarka volt, eközben a hajósi határ legszebb szőlőterülete lett szabadidőnk kedvelt színhelye. Alig húszéves egyetemisták voltunk ekkor, ám az idős tőkék és a csodás környezet azonnal magával ragadott bennünket. Nyilvánvalóvá vált, hogy szülőfalunkban képzeljük el a jövőnket.

Nem indult könnyen, …
…de mi minden évben egyre jobban hittünk a Hajós-Bajai borvidék adottságaiban, a löszös agyagtalajban, a mészben gazdag homokos talajban, a hagyományos fajtákban. Kitartásunknak köszönhetően immár közel kilenc hektáron gondozzuk a saját művelésű szőlőterületünket.

Rajongunk ezért a környékért, ehhez az érzéshez hozzátartozik a csodálatos termőhely megőrzésének és közvetítésének a vágya. Ezért döntöttünk úgy, hogy minden egyes szőlőtőkét saját kézzel, organikus gazdálkodásban művelünk. A végeredményt látva elmondhatjuk, megéri a fáradtságot.