Márkatörténet
A Pécseli Pince jelképe a 3/P = 3/PÉCSELI a közös nevezőt fejezi ki: a szőlő, a bor, a természet közelsége jelenti számunkra azt az egységet, amire a családi pincénk épül. Pécseli József és Ágnes szőlész-borász kertészmérnökök, Mariann borkedvelő közgazdász, francia kitekintéssel. Közös bennünk a töretlen hit, a lelkesedés, hogy Etyeken komplex, elegáns, a terroirt-t bemutató borokat lehet és érdemes készíteni. Etyeken, 1,5 ha területen gazdálkodunk, boraink kizárólag saját termesztésű szőlőből készülnek. Az ökológia szemlélet meghatározza pincénk egész működését. Szőlőfajtáinkat, a Chardonnay-t, Pinot noir-t, Pinot gris-t, és Zenitet a termőhelyi adottságok figyelembevételével választottuk ki. Gondosan ügyelünk a terméskorlátozásra, hogy a valódi fajta és terroir jellegek minél jobban megjelenjenek a borban. Természetes borokat készítünk, optimális, teljes érésben szüretelve. Fajtánkként több szüreti időpontot is választunk, így borainkra jellemző a természetes gazdagság és harmónia. A borok saját természetes fejlődési útjukat járják be: spontán erjesztést követő hosszú, természetes tisztulás és érlelés után elegáns, finom savérzettel az érett szőlő gazdagsága kerül a palackba. Mindannyian hisszük, hogy a bor egyszerre misztikum és egyszerű valóság, benne van az életünk, munkánk, örömünk, és hálánk. Tudjuk, hogy a mi munkánk a Teljesség szolgálatában áll, figyelünk, szeretjük, és kísérjük, hozzátesszük, amit tudunk, úgy hisszük ebben áll a mi feladatunk.