Villa Sandahl Wet Stones

Villa Sandahl Wet Stones
6 290 Ft
Bonus point : 315 Ft
Aranysárga, minerális karakterű Rajnai rizling, csodaszép palackérett aromákkal. A Badacsony hegy ásványossága mellett kifejezőek az érett nyári gyümölcsök és a citrusok ízjegyei. A fajtajelleget mind illatában, mind ízében egy csipetnyi botrytisz színesít, harmonikus, könnyen szerethető bor. Aki megkóstolta, nem felejti el egyhamar.
Info
Colour
Fehér
Varietal
Rajnai rizling
Region
Badacsony
Producer
Villa Sandahl
Character
Száraz
Vintage
2015
Volume
0,75 l
Alcohol
14%
Article No.
523251
Similar products
Opinions
Be the first to review this product!
Márkatörténet
A Villa Sandahl pincészet 2004 óta foglalkozik borkészítéssel a Balaton északi partján elterülő legmagasabb tanúhegyen. Az alapító svéd testvérpár egy dologban a kezdetektől eltökéltnek bizonyult: a cél nem lehet más, mint kiemelkedő minőségű borokat készíteni. Ehhez olyan kiváló adottságú dülők szőlőire van szükség, amilyenek például a vulkanikus Badacsony hegyen is találhatók.

Néhány év tapasztalata alapján – ami különböző szőlőfajtákkal, szüreti időpontokkal, tőketerheléssel, borászati módszerekkel való kísérletezést jelentett – az alábbi következtetésekre jutottunk:
– A badacsonyi klíma mellett, és a déli fekvésű, meredek dűlőkön olyan szőlőfajta alkalmazása szükséges, amely jobban viseli a meleget. A későbbi érésű, határozottabb savszerkezettel bíró Rajnai Rizling tökéletes párosításnak bizonyult a helyi mikroklímához.
– Az egyik legfontosabb tényező a minőség szempontjából a megfelelő időben végzett (esetünkben minél későbbi) szüret.
– A terméshozamot olyan alacsony szinten kell tartani, hogy ez a tényező egyáltalán ne legyen korlátja a minőségi végeredménynek. Ez esetünkben 5-7 tonna/hektár hozamot jelent.

A birtok filozófiájának kialakítása során rengeteg inspirációt kaptunk egy neves elzászi borásztól. Izgalmas volt a saját szőlőknél is alkalmazni a szinte művészi szintre fejlesztett borkészítési eljárásokat.
Az egész fürtös, kíméletes préselés során, az érzékszervi tulajdonságokra hagyatkozva a különböző minőségű mustrészeket elválasztjuk egymástól. A szokatlanul alacsony hőmérsékleten vezetett erjedés lassú, több hónapig is eltart. Ezek után állítjuk össze az adott évjárat kínálatát: házasítunk, a legegyedibb tételek pedig külön kerülnek palackba.
A végeredmény mindenképpen izgalmas: gazdag és letisztult ízvilágú borok, amelyek fiatalon gyümölcsösek és élénkek, de a bennük rejlő erőt a több éves palackérlelés hozza csak igazán felszínre.