Sziegl Herreberg Kadarka

Sziegl Herreberg Kadarka
6 990 Ft
Bonus point : 350 Ft
Talaj: Magas kvarcit tartalmú lepelhomok, lösz, mészbabák
Fajta: P9-es klón alias Fűszeres Kadarka
Két szüreti időpont, szeptember 18-ai szüret 17,5-es mustfokkal, a bogyózott alapanyag 8 napos csömöszölést követően tartályba került, majd november elején használt hordóba. A klón fűszeressége, ropogós málnával, pirospozsgás cseresznyével, illatban és ízben is robbanó, virgonc savakkal.
Szeptember 23-ai szüret 19-es mustfokkal, 1/3 taposva, 1/3 egész fürt, 1/3 bogyózva. Ha az előzőre azt írtam remek, akkor ez egyenesen káprázatos. Az érettebb alapanyag és a feldolgozás változása lényegesen gazdagabb illat és ízspektrumot eredményezett, egyszerűen mindenben több, nagyon komoly anyag.
Info
Colour
Vörös
Varietal
Kadarka
Region
Hajós-Baja
Producer
Sziegl Pince
Character
Száraz
Vintage
2020
Volume
0,75 l
Alcohol
12%
Article No.
546593
Similar products
Opinions
Be the first to review this product!
Márkatörténet
Minden egy ajándékba kapott szőlőparcellával kezdődött 2012-ben. A több mint 80 éves földterület mellé kölcsönbe megszereztük az első hordónkat is, ezek a szerencsés történések vezettek a Sziegl Pince létrejöttéhez.

Az első borunk egy kadarka volt, eközben a hajósi határ legszebb szőlőterülete lett szabadidőnk kedvelt színhelye. Alig húszéves egyetemisták voltunk ekkor, ám az idős tőkék és a csodás környezet azonnal magával ragadott bennünket. Nyilvánvalóvá vált, hogy szülőfalunkban képzeljük el a jövőnket.

Nem indult könnyen, …
…de mi minden évben egyre jobban hittünk a Hajós-Bajai borvidék adottságaiban, a löszös agyagtalajban, a mészben gazdag homokos talajban, a hagyományos fajtákban. Kitartásunknak köszönhetően immár közel kilenc hektáron gondozzuk a saját művelésű szőlőterületünket.

Rajongunk ezért a környékért, ehhez az érzéshez hozzátartozik a csodálatos termőhely megőrzésének és közvetítésének a vágya. Ezért döntöttünk úgy, hogy minden egyes szőlőtőkét saját kézzel, organikus gazdálkodásban művelünk. A végeredményt látva elmondhatjuk, megéri a fáradtságot.